Šport > Nogomet
14 ogledov

Nov visok poraz za Radomlje

Radomlje Zavrč Prva liga TS Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Zavrča so v tekmi 34. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Radomlje s 4:0 (1:0).

Tekma v Domžalah ni imela pravega rezultatskega naboja. Radomlje so se že preselile v drugoligaško konkurenco, Zavrč pa ne more ne izpasti ne uvrstiti se v evropska tekmovanja. V takem, bolj kot ne prijateljskem vzdušju (sodnik ni pokazal niti enega kartona) je obračun tudi potekal. Nogometaši so igrali sproščeno, obe ekipi sta kazali željo po golu, na koncu so bili pri tem precej učinkovitejši gostje, ki so še četrtič v sezoni ugnali Radomljane. A prvič z več kot enim golom razlike, ampak s štirimi, kar je glede na videno kar malce previsok rezultat.

Domači so spet nastopili oslabljeni, a so kljub temu želeli zadovoljiti navijače, ki so se zbrali v Domžalah. Začeli so obetavno, v 11. minuti je Anže Zorc atraktivno poskušal premagati gostujočega vratarja, a je bil premalo natančen. Deset minut pozneje so odgovorili Zavrčani, po podaji Ivana Novoselca je Jure Matjašič streljal mimo gola. Bolj natančen je bil nekaj pozneje Igor Barukčič, z njegovim strelom je imel gostujoči vratar Marko Pridigar nekaj težav, toda rezultat se vendarle ni spremenil.

Se pa je v 40. minuti, ko je Matjašič poslal dolgo žogo proti Dorisu Kelencu, ta se je sam znašel pred vratarjem Alenom Koprivcom in ga tudi premagal. Tekma je bila odločena na začetku drugega dela, ko je Zavrč hitro dosegel dva gola. Najprej se je v 50. minuti v kazenskem prostoru odlično znašel Rok Zorko, nato pa je štiri minute pozneje mrežo zatresel še Tomislav Kiš. Slednji je postavil tudi končni izid, in sicer iz enajstmetrovke, ki jo je sodnik dosodil po igranju z roko Gregorja Kosca.

Prva Liga TS, 34. kolo:

Kalcer Radomlje : Zavrč  0:4 (0:1)
Kelenc 40., Zorko 50., Kiš 54., 82./11-m

Olimpija : Celje  1:2 (1:0)
Šporar 38.; Bajde 67., Verbič 77.

Rudar : Gorica 1:2 (0:2)
Radujko 49.; Vetrih 30., Žigon 44.

Luka Koper : Krka  0:2 (0:1)
Kastrevec 39., Fuček 63./11-m

Maribor : Domžale  1:0 (0:0)
Tavares 73.

Lestvica:    
1. Maribor  75
2. Celje  67
3. Domžale  62
4. Olimpija  58
5. Zavrč  49
6. Rudar  43
7. Luka Koper 39
8. Krka 37
9. Gorica  31
10. Kalcer Radomlje 16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.