Šport
32 ogledov

Nova mojstrovina na Euru

Alessandro Patias, futsal EPA
Na evropskem prvenstvu v futsalu, ki poteka v Srbiji, so strelci poskrbeli že za nekaj mojstrovin. Novo je dodal Alessandro Patias.

Italijanska reprezentanca je s prepričljivo zmago proti Češki, Italijani so slavili s kar 7:0, potrdila prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini. Za najlepšo potezo dvoboja je z izjemnim zadetkom za 6:0 poskrbel Alessandro Patias.

Italijani, ki so branilci naslova iz leta 2014, evropsko lovoriko pa so osvojili še leta 2003, se bodo sicer v četrtfinalu pomerili s Kazahstanci. Četrtfinalne pari so še Srbija - Ukrajina, Rusija - Azerbajdžan in Španija - Portugalska. Za derbi velja slednji dvoboj, Portugalci se bodo šestkratnim evropskim prvakom Špancem poskušali maščevati za poraz v finalu leta 2010. Poleg Španije in Italije je naslov evropskega prvaka doslej osvojila le še Rusija (1999).

Slovenija se je pred dvema letoma prebila v četrtfinale, to je doslej tudi njen največji uspeh, tokrat pa je v skupini A morala priznati premoč Srbiji in Portugalski ter je tako zaključila s tekmovanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.