Šport > Nogomet
690 ogledov

Nova okrepitev za Barcelono

Junior Firpo Reševalni pas/Twitter
Katalonski velikan je v svoje vrste zvabil obetavnega mladeniča.

Dvaindvajsetletni Junior Firpo je postal novi član nogometnega kluba Barcelona. Na levi strani igrišča bo menjava Jordiju Albi, za prestop iz Betisa pa so morali Katalonci zaenkrat odšteti 18 milijonov evrov, morda še kašnega več, saj je dodatnih dvanajst milijonov evrov vezanih na uspehe kluba in predstave igralca.

neymar Prestopna saga Šport Barça In PSG le našla način za selitev Neymarja

Firpo je z Barcelono podpisal petletno pogodbo, odškodnina v primeru prestopa v kak drug klub pa bo 200 milijonov evrov.

Firpo se je rodil v Dominikanski republiki, z družino pa se pri šestih letih preselil v Španijo. 2014 se je pridružil mladinskemu pogonu Betisa, v članski konkurenci je debitiral 2018, je pa tudi član španske reprezentance do 21 let, s katero je letos postal evropski prvak in se uvrstil na olimpijske igre 2020.

Mladi branilec je četrta okrepitev Barcelone v poletnem prestopnem roku po Frenkiu De Jongu, Antoninu Griezmannu in Netu.

Firpo je v minuli sezoni odigral 29 tekem v majici Betisa in dosegel tri zadetke, enega od teh prav v svojem novem domu, stadionu Nou Camp, kjer je ekipa iz Seville zmagala s 4:3.

Moise Kean Juventus Prestopi Šport Juventusov talent bo kariero nadaljeval na Otoku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.