Šport > Nogomet
3 ogledov

Nova pooblastila za policiste na večnem derbiju

navijači bakle bakla Olimpija Ljubljana Maribor večni derbi četrtfinale Pokal Sl Anže Petkovšek
Policija pred sobotno večerno nogometno tekmo v Ljudskem vrtu med domačim Mariborom in Olimpijo, ki bi že lahko dala odgovor o državnem prvaku, udeležence opozarja, da bo kot vedno doslej, poskrbela za varnost vseh udeležencev športnega dogodka in tudi za premoženje. Ob tem posebej opozarjajo na novo zakonodajo v zvezi s športnimi prireditvami.

Policisti, ki bodo zaradi spremljanja zakonitosti izvajanja policijskih pooblastil dogajanje na večnem derbiju snemali z video kamerami, so zaradi vse pogostejše problematike nasilja na različnih športnih prireditvah pripravili preventivni projekt Žoga je za igro, ki je namenjen zmanjšanju nasilja na športnih prireditvah.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, želijo s projektom vzpodbuditi druge subjekte v državi, da se začnejo bolj ukvarjati s problematiko nasilja in nestrpnosti ob športnih prireditvah, na poti nanje in vračanja z njih.

"Nujno je, da vsi subjekti, ki lahko karkoli naredijo, prispevajo k zagotavljanju večje stopnje varnosti in zmanjševanju nasilja in huliganstva. Do vsakršnega nasilja in izražanja nestrpnosti velja ničelna toleranca," opozarjajo na policiji.

Dve novi pooblastili za može v modrem

Nova policijska zakonodaja uvaja dve pooblastili, s katerima bodo policisti zagotovili varnost in red ter preprečili nasilje na športnih prireditvah. Gre za možnost prepovedi udeležbe na športnih prireditvah in prekinitev potovanja na športno prireditev.

Policisti bodo tako lahko nasilnim skupinam preprečili dostop do športne prireditve, tistim navijačem, ki so bili v preteklosti že kaznovani zaradi kršitev na tekmah, pa bodo lahko izrekli začasno enoletno prepoved ogleda športne prireditve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.