Šport > Nogomet
9 ogledov

Nove kazni za Maribor in Olimpijo

nogomet Saša Despot
Pri vodilnih dveh klubih najmočnejše slovenske lige bodo znova odšteli nekaj tisočakov zaradi vedenja navijačev.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je izrekel kazni po 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije, to pa pomeni, da bodo Ljubljančani zaradi nešportnega obnašanja navijačev morali odšteti 5450 evrov, Mariborčani pa 4900 evrov.

Kaznovan je tudi Zavrč, ki bo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev moral odšteti 400 evrov, Koper zaradi enakega vzroka 800 evrov, Olimpija pa bo zaradi petih rumenih kartonov svojih igralcev ob dodatnih 300 evrov.

Olimpija je brez 5450 evrov ostala zaradi vedenja navijačev, ki so na velikem derbiju žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem. Ob tem so večkrat prižigali bakle na tribuni in uničili več stolov, dva kosa pirotehnike so odvrgli neposredno za gol, na igralno površino so odvrgli papirne role, disciplinski sodnik pa je upošteval še predkaznovanost. Zaradi enakih vzrokov je Maribor ostal brez 4900 evrov.

V 34. krogu so bile kazni manjše. Rogelj je Olimpijo kaznoval še z 850 evri, Marko Jurina, igralec Kopra, pa bo zaradi izključitve, na hladnem ostal tri tekme.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 20:23 13.maj 2016.

    Kdaj misli tale kljukec kaznovati Koper zaradi strahotne varnostne napake , ker ni na glavni tribuni naredil varnostne cone po polovici tribune med gledalci iz LJ in gledalci in navijači Kopra. Ko sem zagledal prva navijača O na tej tribuni ...prikaži več sem vedel , da bo prišlo do pretepa. V kletki za golom je bilo 250 Zmajev , medtem ko so bili pa med publiko vsi nekdanji vodje Dregonsov ter še enih 200 Zmajev , ki bi sodili v drugo kletko za golom . Ko so videli , da so pomešani navijači in publika obeh strani , bi moralo vodstvo KP preseliti svoje na nasprotno tribuno , ker je bilo Koprčanov manj. V momentu pretepa , so hoteli Zmaji za Golom podreti ograjo , da bi ššli v pomoč svojim na glavni tribuni. Samo zahvaljujoč takojšnji intervenciji PPE in razdvojitve , do tega ni prišlo !Zopet za tegale disciplinskega kljukca , bil sem uradna oseba na tej tekmi in zopet vem kaj govorim !

  • Žurnalček 20:09 13.maj 2016.

    nadaljevanje Ž: Ko sem oa jaz iskal pomoč dveh Želv zaradi odstranitve dveh , ki nista imela karti za tribuno C25 , jih pa nisem mogel priklicati , kajti za njih je bila važnejša tekma !!!! Da bil senm uradna ...prikaži več oseba na tej tekmi , da ne tale Štajerc mislil , da govori navijač O. Nisem videl ne 1. gola , ne penala , samo žogo v mreži po 2. golu , ker sem imel veliko dela , medtem ko Želve lahko napišejo reportažo s tekme!

  • Žurnalček 20:05 13.maj 2016.

    Rogelj očitno ni gledal tekme al je pa zagrižen ŠTAJERC , kajti če je katera skupina zaslužila DRASTIČNO KAZEN tam do 20.000€ so to Viole , ki niso zmetale za gol dve baklje kot Zmaji ampak 10 bakelj pred gol ...prikaži več in proti golmanu , ter kar je najbolj stražno eno raketo tudi med publiko na polno in sedečo tribuno C24! Takrat bi morala posredovati PPE , vendar oni rajši gledajo tekmo , kot pa da bi zaščitili državljane . Zaradi te bakle je publika Viole začela zmerjati , še enkrat publika in ne Zmaji ! Kar se pa tiče Zmajev so bili pa solidni celo tekmo , po koncu in 50min. po tekmi so pa EDINI krivci za nerede želve PPE . Niso imeli nobenih pravic ZADRŽEVATI državljanov 1 uro na stadionu in to zaradi tega, ker so Viole razbile avtobuse in niso imeli prevoza! Kaj zdaj to briga Zmaje ! Še večji hec je pa ta , da je bilo med normalno publiko tolko pripadnikov Zmajev , oni so bili spuščeni normalno, da bi lahko oni napadli Viole na sprehodu do žel. postaje.