Šport > Nogomet
635 ogledov

Novi udarci za Matjaža Keka pred dvobojem s San Marinom

Matjaž Kek Epa
Nad San Marino brez Šporarja, Zajca in Koutra, kljub vsemu je cilj zmagati.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 v Stožicah igrala prijateljsko tekmo s San Marinom. Na njej selektor Matjaž Kek na bo mogel računati na napadalca Andraža Šporarja zaradi poškodbe, zaradi odredb o izolaciji pa ne bo niti Nina Koutra in že prej Mihe Zajca. Kljub vsemu je cilj zmaga.

Kouter je moral danes v karanteno, tako kot cela ekipa Mure zaradi primerov novega koronavirusa, tako da ga ne bo na naslednjih tekmah, tako kot ne Zajca, Šporarja pa bodo v reprezentanci poskusili pripraviti do tekem s Kosovom in Moldavijo. Proti San Marinu bo tako Kek priložnost ponudil nekaterim, ki so doslej dobivali manj priložnosti.

"Tekma bo zagotovo dala možnost nekaterim igralcem, ki doslej niso bili v prvem planu. Ostajam pri tem, da moramo razširiti bazo reprezentančnih možnosti. Tekma pa bo služila kot nadaljevanje procesa treninga. Te dni bomo poskušali pokazati nek napredek, hkrati dvigniti agresivnost in tiste elemente, ki sodijo v sodobni nogomet," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Kek.

Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Epa Epa

Glede Koutrovega odhoda je dejal, da jim ne preostane drugega, kot da se prilagodijo. "Nino Kouter je že na poti v Prekmurje. Izgubili smo igralca, ki je pokazal, da lahko računamo nanj v prihodnje. Vesel pa sem, da je bila cela naša ekspedicija sicer negativna na testih, tudi Kouter," je pojasnil selektor.

Ta razmišlja, da bi v reprezentanco naknadno poklical še kakšnega igralca, omenil je predvsem Adama Gnezdo Čerina. Obenem pa je zadovoljen s tem, kar na treningih kažejo novinci Mario Jurčević, David Tijanić in Sandi Lovrić. Za slednja dva je poudaril, da v odsotnosti Josipa Iličića lahko prideta prav, saj znata reševati zadeve v igri ena na ena.

Med tistimi, ki bodo skoraj zagotovo dobili priložnost, bo tudi desni bočni branilec Nejc Skubic. "V prvi vrsti gremo na zmago kot vsako tekmo, ampak jutri to ne bo glavna stvar, ampak to, da bomo pokazali več kreativnosti v napadu, se uigrali, spoštovali principe s treningov. Jutrišnja tekma je zelo primerna za to," je dejal Skubic in dodal, da je to vse predpriprava za uresničitev glavnega cilja - uvrstitve na veliko tekmovanje.

Nejc Skubic | Avtor: Profimedia Profimedia

S San Marinom so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0). Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., San Marino pa 210.

Slovenijo po tekmi s San Marinom čakata še gostovanji v ligi narodov, in sicer na Kosovem 11. in v Moldaviji 14. oktobra.

S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Kosovo je 116. na svetovni lestvici, Moldavija pa 175.

Slovenija je v ligi narodov že odigrala dve tekmi, obe doma, in sicer z Grčijo 0:0, z Moldavijo pa 1:0. V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno.

Komentarjev 1
  • Ender3 12:51 07.oktober 2020.

    Koga briga Kek in reprezentančni nogomet, prenehat te blamaže z grbom na prsih gubidančičev.

Sorodne novice