Šport > Nogomet
1876 ogledov

Novinar v šoku po napadu predsednika

YouTube
Lastnik kluba fizično napadel novinarja.

Incident se je zgodil na tekmi švicarske Super League, na kateri se je lastnik in predsednik Siona Christian Constantin s pestmi spravil nad novinarja Rolfa Fringerja.

"Prvi me je napadel njegov sin, nato še on. Trikrat ali štirikrat me je močno udaril. Bil sem osupel, nisem mogel verjeti, da se to dogaja. Neverjetno," je povedal novinar in strokovni komentator Fringer.

Švicarska nogometna zveza je že najavila, da bo odprla disciplinski postopek, saj je "Constantin med intervjujem napadel strokovnega sodelavca televizije Teleclub". Fringer je v začetku tedna dejal, da Constantin Sion vodi na "smešen" način.


Povod za fizični obračun so bile kritike, ki jih je novinar izrekel na račun predsednika kluba. "Seveda sem ga kritiziral, a kot ste lahko videli, so bile kritike upravičene. Kar je najhuje, mislim, da to ni bilo vse, česar je sposoben," je dodal Fringer.

 | Avtor: Epa Epa

Constantin (na sliki) je dejanje hladnokrvno priznal: "Prejšnji teden me je kritiziral. Zdaj sva poravnala račune. Udaril sem ga s pestjo v obraz in z nogo v zadnjico. Občutek je bil dober. Morda ni bilo gosposko, a treba se je braniti, če si napaden. Mesece je govoril neumnosti o meni. Opozoril sem ga."

Novinar je za švicarski Blic povedal, da razmišlja o tožbi.

"Nekdo me je opozoril, da prihaja Constantin. Ko sem se obrnil, sem dobil udarec v obraz. Želel sem pobegniti, a sem padel čez kamero. Ko sem bil na tleh, me je brcal naprej. Še vedno sem v šoku." - Rolf Fringer

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.