Šport > Nogomet
29 ogledov

Novo ime bo stalo 25 mio. evrov na leto

santiago bernabeu EPA
Real Madrid nadaljuje s pogajanji o preimenovanju stadiona Santiago Bernabéu. Med glavne favorite sodijo podjetja Audi, Fly Emirates in Microsoft.

Real Madrid želi od novega sponzorja, ki bo pustil svoj pečat v imenu stadiona Santiago Bernabéu, iztržiti 25 milijonov evrov na leto. Viri blizu kraljevega kluba razkrivajo, da se je španski velikan za znesek odločil po zgledu ostalih evropskih nogometnih velikanov, ki že imajo sklenjeno tovrstne pogodbe.

Real bo denar vložil v prenovo celotnega objekta, ki bo po napovedih predsednika Florentina Péreza stal 400 milijonov evrov. Prenova naj bi se začela ob koncu letošnje sezone.

Real najpriljubljenejši, Barça proda največ dresov

Raziskava podjetja AIMC, ki se ukvarja z analizo medijskih podjetij, je pokazala, da je Real Madrid najpriljubljenejši nogometni klub v Španiji. Kraljevi klub je prejel 23,8 odstotkov glasov, drugouvrščena Barcelona pa 18,2 odstotka. Sledijo Atlético Madrid (3,7%), Valencia (3,1%) in Athletic Bilbao (2,7%).

Čeprav ima Real več navijačev kot katerikoli drug klub na Pirenejskem polotoku, pa Barcelona proda več dresov, še razkriva omenjeno podjetje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.