Šport > Nogomet
31 ogledov

Kdor je to zamudil, se lahko kesa

(Real Madrid - Sevilla) Reuters
V sredo pozno zvečer so nogometni navdušenci lahko spremljali eno najboljših tekem zadnjih let. Videli smo vse: deset golov, tri enajstmetrovke, rdeči karton, "hat-trick" Cristiana Ronalda, prva dva gola Garetha Bala na stadionu Santiago Bernabéu in še mnogo več.

V 11. kolu španske La Lige sta se v Madridu pomerila domači Real in Sevilla. Omenjena tekmeca sta že nekajkrat poskrbela za izjemne obračune, a tokratni je zasenčil vse predhodne. Že rezultat 7:3 vzbudi veliko pozornosti, a ta še zdaleč ne pove vse zgodbe.

Glavni sodnik Fernando Teixeira Vitienes je namreč zapiskal tudi za tri enajstmetrovke (eno za domače, dve za goste), a nobena od njih ni bila dosojena upravičeno. Real je vodil že s 3:0 (prva dva gola je zabil Gareth Bale, drugega iz prostega strela), a je nato bil na robu izgube celotne prednosti, ko je Sevilla na začetku drugega dela imela krasno priložnost za izenačenje, resda po akciji, ko bi moral biti predhodno dosojen prepovedan položaj. Takoj zatem je sledil protinapad, po katerem je Karim Benzema zabil za 4:2.

CR7 odgovoril Blatterju s salutiranjem

A tu pretresov še ni bilo konec. Hrvaški reprezentant Ivan Rakitić je nato dosegel še "golazo", zgrešil pa je strel z bele točke, ko bi lahko kompletiral svoj "hat-trick". Tri zadetke pa je uspelo doseči Cristianu Ronaldu, ki je pri slavju po prvem golu salutiral Seppu Blatterju, ki ga je v ponesrečenem nastopu v Oxfordu označil za "komandanta na bojišču", v primerjavi z "dobrim fantom Messijem".

Vsekakor večer za sladokusce na stadionu Santiago Bernabéu, vse vrhunce pa si lahko ogledate na zgornjem videu. Vsekakor vradno ogleda.

Komentarjev 1
  • drmr1980 14:35 31.oktober 2013.

    Nisem gledal in se ne kesam. Kakor vidim, so se baletke spet metale po tleh, kot ponavadi. In njihovi manj inteligentni navijači so si ga zopet metali na CR7... Samo uživajte!