Šport > Nogomet
3 ogledov

Španci in "penala" za zmago: Atlético drži korak z Barço

gareth bale
1/15
Reuters
Atlético Madrid je po zaslugi enajstmetrovke španskih reprezentantov Diega Coste in Davida Ville premagal Granado in ohranil stik z vodilno Barcelono v Granadi (2:1). Real Madrid že v sredo potolkel Sevillo na nori tekmi brez obrambe (7:3).

Dve enajstmetrovki sta bili dovolj za ne preveč navdušujoči Atlético Madrid, ki je v Granadi slavil z zadetki bodočega in že legendarnega španskega reprezentanta, Diega Coste in Davida Ville. Bodoča soigralca v vrstah evropskih in svetovnih prvakov, Costa je igral prvič po odločitvi, da si želi nastopati za Španijo, sta izkoristila enajstmetrovki v prvem in drugem polčasu.

Obe je priboril Villa po nepotrebnih prekrških domačih igralcev, najprej zaradi odrivanja s hrbta, v drugem polčasu pa zaradi nerodnega posredovanja z nogo Kolumbijca Jeisona Murilla. Kljub zadetku Odiona Ighaloja v 90. minuti (nekaj sekund prej je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen branilec Filipe Luís) je Atlético brez večjih težav ubranil gol prednosti, igrišče pa je v "soju žarometov" tako kot vedno zapuščal Costa.

Prerivanje na koncu brez hujših posledic

Slednji se je zapletel v prerivanje z enim izmed nogometašev domačega moštva, ki je Costo po padcu tudi brcnil, srboriti Brazilec pa je težave odnesel s seboj v tunel. Na igrišče je skočil tudi eden izmed razburjenih navijačev. To vseeno ni pokvarilo še enega uspešnega večera za moštvo Diega Simeoneja, ki se je vodilni Barceloni znova približal na le točko zaostanka.

Costa (12 golov) je z uspešno izvedeno enajstmetrovko na vrhu liste strelcev spet prehitel Realovega zvezdnika Cristiana Ronalda (11). Še naprej navdušujoči Getafe se je po zmagi na medsebojnem obračunu le na točko približal četrtouvrščenemu Villarrealu, še enemu hitu letošnjega prvenstva (2:0). Bojana Jokića še vedno ni v ekipi.

Real zadel sedmico proti Sevilli, navijači spoznali pravega Bala

Real Madrid se je hitro pobral po porazu na El Clásicu in se doma znesel nad Sevillo (7:3). Beli balet je po težkem porazu proti Barceloni tokratno tekmo začel na najlepši možen način, saj je že v 14. minuti povedel po zadetku Garetha Bala. Po kombinaciji Isca in Karima Benzemaja je Francoz žogo posredoval Valižanu, ta pa je zadel s strelom v zgornji levi kot.

Sevilla je stežka prihajala do vidnejših priložnosti, njihov naloga pa je postala še težja, ko je razpoloženi Bale v 27. minuti povišal na 2:0. Valižan je izvajal prosti strel in zadel živi zid, odboj žoge pa je povsem zmedel gostujočega vratarja in Real je podvojil svojo prednost. Fernando Navarro je nato v kazenskem prostoru podrl Ronaldo, Portugalec pa je z bele točke zabil prvega od svojih treh zadetkov. Proslavil ga je s salutiranjem in tako odgovoril nepremišljenemu Seppu Blatterju, potem ko ga je predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) oznjačil za "komandanta".

Hat-trick Ronalda, Benzema prekinil post

Na drugi strani je za najstrožjo kazen v korist Seville poskrbel Sergio Ramos, z bele točke pa je bil natančen Ivan Rakitić. Dve minuti kasneje je Bacca po lepi kombinaciji Vitola in Jaira Samperia znižal na 2:3, kar je vneslo nemir v igro galaktikov.

Gostje bi na začetku drugega polčasa lahko celo izenačili, Realu pa je nekaj več manevrskega prostora priigral Benzema, ki je prekinili sedem tekem trajajoči post. Po eni uri igre sta bila ponovno na delu Bale in Ronaldo, Portugalec pa je zabil še svoj drugi del na tekmi. Rakitić je še drugič uspel znižati in ohranil kanček upanja za preobrat. V 71. minuti pa je bilo konec upanja za goste, ko je CR7 dosegel še tretji gol na tekmi, za pravljično sedmi zadetek pa je v 80. minuti poskrbel Benzema.

Špansko prvenstvo, 11. kolo:

Espanyol : Málaga 0:0

Celta Vigo : Barcelona 0:3 (0:1)
Sánchez (9), Rodríguez (48/a.g.), Fàbregas (54)

Valladolid : Real Sociedad 2:2 (0:1)
Larsson (76), Guerra (79); Griezmann (16, 53)

Valencia : Almería 1:2 (1:0)
Jona (33/11m); Torsiglieri (62), Parreu (72)

Real Madrid : Sevilla 7:3 (3:2)
Bale (13, 27), Benzema (53, 80), Ronaldo (32/11-m, 60, 72); Rakitić (38/11-m, 63), Bacca (40)
RK: Mbia (75/Sevilla)
Rakitić (Sevilla) je v 74. minuti zapravil enajstmetrovko
.

Osasuna : Rayo Vallecano 3:1 (2:0)
Oier (1), Riera (13), Morales (59); Gálvez (71)

Villarreal : Getafe 0:2 (0:1)
Marica (5), Sarabia (90)
RK: Íñiguez (39/Villarreal)
Jokića (Villarreal) ni bilo v ekipi
.

Granada : Atlético Madrid 1:2 (0:1)
Ighalo (90); Costa (38/11-m), Villa (77/11-m)
RK: Filipe Luís (89/Atlético)

Athletic Bilbao : Elche 2:2 (0:1)
Susaeta (55), Aduriz (69); Lomban (9), Ñiguez (48)

Real Betis : Levante 0:0
RK: Chica (30/Betis)
Molina (Betis) je v 72. minuti zapravil enajstmetrovko
.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.