Šport > Nogomet
116 ogledov

Real in Gates se pogajata o imenu

santiago bernabeu EPA
Španski nogometni velikan Real Madrid mrzlično išče vlagatelje za prenovo stadiona Santiago Bernabéu. Med možnimi kandidati je večinski lastnik Microsofta Bill Gates.

Ameriški poslovnež in programer Bill Gates se mudi v Madridu, kjer potekajo pogajanja o spremembi imena stadiona Santiago Bernabéu.

Prizorišče tekem madridskega Reala je ime dobilo po nekdanjem predsedniku kraljevega kluba, vodstvo španskega prvoligaša pa bi se lahko kmalu dogovorilo za preimenovanje legendarnega objekta.

bill gates | Avtor: EPA EPA
V Madrid je že prispel multimilijarder Bill Gates, ki si želi stadion preimenovati v Microsoft Bernabéu. Španski El Confidental poroča, da so pogajanja v začetni fazi, saj se predsednik kluba Florentino Pérez, ki za prenovo domovanja največjega španskega dragulja potrebuje 400 milijonov evrov, še ni odločil, ali je pripravljen pristati na novo ime.

Pérez je v preteklosti večkrat razkril, da se s podjetji pogaja o preimenovanju slavnega stadiona, El Confidental pa poudarja, da bi morali z uradno spremembo imena počakati vsaj do leta 2016, ko bodo predstavili prenovljeni Bernabéu.

Microsoft bo Realu pomagal obnoviti tehnološko infrastrukturo madridskega stadiona, Gates pa bo za razvoj družabnih in športnih programov kluba daroval milijon evrov.

Komentarjev 2
  • Avatar roksa
    roksa 13:24 27.oktober 2013.

    Ka je baletniki, a ni keša!?!Tam pa se bahate z pogodbama waležana in cmeravega portugalca!!!!!!!!!!!!

  • Marko Rossi 12:31 27.oktober 2013.

    Če pa to naredi grem pa takoj na LINUX, da mu j. m.