Šport > Nogomet
87 ogledov

NZS 'sumljivo' tekmo predala policiji

NK Tolmin NK Tolmin
Nogometni klub Tolmin je na NZS poslal dopis o sumljivi tekmi v 2. SNL, zdaj se bo z njo ukvarjala policija.

V drugoligaški konkurenci bo konec tedna odigrano zadnje kolo, že izpadlemu Šenčurju pa bi se lahko pridružil TKK Tolmin. Ta ima na lestvici tri točke zaostanka za klubom Ankaran Hrvatini. Pri tolminskem klubu menijo, da so za njihov položaj na lestvici krivi tudi dogodki zunaj igrišč.

"Že v začetku prejšnjega tedna (5-6 dni pred tekmami) smo iz različnih virov prejeli informacije o prirejanju izida ene izmed tekem 26. kroga. Nismo želeli verjeti, ampak informacije so se še nabirale, po odigranih tekmah pa še bolj konkretne, tudi od akterjev na tekmi sami. Veliko zadev je bilo 'čudnih', ampak se na tem mestu ne bomo spuščali v podrobnosti," so v dopisu za javnost, ki ga je podpisal predsednik kluba Mitja Taljat, zapisali pri Tolminu.

"Vse skupaj predajamo v obravnavo NZS, od katere pričakujemo, da predvzame vse potrebne postopke, da zaščiti integriteto letošnjega tekmovanja v 2. SNL. Pričakujemo, da bodo posamezni akterji iz tekme pri postopkih sodelovali. Od vseh klubov v ligi, vključno s tekmecem našega kluba, pričakujemo, da v zadnjem krogu na igrišču oddelajo svoj maksimum," je še zapisano. 

Pri NZS so takoj ukrepali. "Sprožili smo določene postopke, vso reč bomo predali policiji. Z raziskovanjem dokazov se mi ne ukvarjamo, to je delo za policijo. Ko se zgodi takšna reč, je nadaljnje zbiranje informacij v njihovih rokah," je ukrepanje Nogometne zveze Slovenije pojasnil tiskovni predstavnik Matjaž Krajnik.

Pri Tolminu sicer niso izpostavili za katero tekmo gre, verjetno pa jih je zmotil rezultat na dvoboju med Veržejem in Ankaranom, ki ga je slednji v gosteh dobil s 4:2. Ankaran Hrvatini bodo v zadnjem kolu gostili petouvrščeni Roltek Dob, Tolmin pa četrti Triglav Kranj.

Pri tolminskem drugoligašu so še namignili, da 'podeljevanje' točk ni povsem neobičajno v 2. SNL: "Večkrat smo že prejeli prošnje, naj določenemu klubu prepustimo kakšno nujno potrebno točko, pa tudi, da priredimo rezultat kakšne tekme in na ta račun dodatno še nekaj zaslužimo. Ponosni smo na to, da nikoli nismo podlegli skušnjavi in da lahko vedno vsakomur pogledamo v oči, pa čeprav smo kdaj zavrnili tudi ponudbe 'prijateljskih' klubov. Ponosni smo na to, da okrog tovrstnih tem enako razmišljamo vsi od prvega do zadnjega v klubu: uprava, trenerji, igralci, navijači, sponzorji … Po dogodkih v prejšnjem krogu 2. SNL je naše prepričanje še močnejše."

Celoten dopis si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 2
  • beti.simcic 16:02 19.maj 2016.

    Jozinov Fronc, daj eno roko pa reši čast slovenskega nogometa! Daj daj, s svojim znanjem, izkušnjami in denarjem boš to naredil mimogrede!

  • tecumseh_1975 15:19 19.maj 2016.

    a celo 2. SNL obstaja. Sem mislil da nižje kot 1.SNL sploh ne gre. Že ta zgleda kot ena 5.liga v Avstriji.