Šport > Nogomet
18 ogledov

Oba Slovenca začela, Palermo do točke

Samir Handanović
1/9
Reuters
Juventus se je zavoljo zmage nad Ceseno v 14. kolu Serie A znova zavihtel na vrh. Palermo s točko odhaja iz Parme. Fiorentina je premagala Romo, ki je srečanje končala le z osmimi nogometaši. Udinese s Samirjem Handanovićem v vratih je na San Siru z 1:0 ugnal Inter.

Palermo je na zadnji tekmi nedeljskega sporeda Serie A gostoval pri Parmi in na Sicilijo odpeljal točko po remiju brez golov. Tekmo je sicer zaznamovala (tudi) gosta megla. Kot je v zadnjih tednih v navadi, je trener Devis Mangia v začetno enajsterico postavil oba Slovenca. Josip Iličić je odigral vso tekmo, Armin Bačinović pa je moral na klop v 55. minuti, čeprav je odigral dobro. Njun klub se je z najnovejšo točko izenačil z Napolijem, oba kluba jih imata po 20, a ostaja na šestem mestu.

Sarmi ga niso zabili niti bivši evropski prvaki

Samir Handanović se je z Udinesejem veselil nove velike zmage. Zebre so na San Siru pokorile veliki Inter, ki še vedno tava v povprečju. Najvišja mesta so za zdaj le neizpolnjena želja nogometašev iz svetovne prestolnice mode. Srečanje sicer ni bilo preveč zanimivo, lahko celo zapišemo, da tipično italijansko. Trenutek odločitve je prišel v 73. minuti, ko je Julia Cesarja premagal Isla in poskrbel za veselje v taboru Udineseja. V zaključku srečanja pa prava drama. Sprva so imeli na voljo enajstmetrovko gostje, a je Cesar ubranil strel izkušenemu Antoniu Di Nataleju. Že praktično v naslednjem napadu pa je sodnik zapiskal še najstrožjo kazen v korist domačih (verjetno se jim je hotel odkupiti). Odgovornost je na svoja ramena prevzel Giampaolo Pazzini, ki pa mu je v odločilnem trenutku spodrsnilo, tako da je okroglo usnje poslal visoko čez vrata našega Samirja Handanovića, ki je tako mrežo znova ohranil nedotaknjeno. Udinese se je z novo zmago izenačil na vrhu lestvice z Milanom.

Ibra izsilil in zadel

S pomočjo Zlatana Ibrahimovića – pri enajstmetrovki nad njim je bil v 54. minuti izključen Kaha Kaladze – in Antonia Nocerina je Milan nad Genoo slavil z 2:0 in se tako na lestvici izstrelil pred Juventus. Milančanom se ni maščeval neverjeten spodrsljaj Robinha, ki je sredi drugega polčasa tik pred vrati Genoe zgrešil prazen gol, a se trener Massimiliano Allegri ob tem ni želel preveč ustavljati: "To se zgodi. Robinho je odigral pomembno vlogo pri enajstmetrovki. Po prvem golu smo nadzorovali tekmo."

Srečanje je zaznamoval tudi solzivec, zaradi katerega je v prvem polčasu sodnik moral za devet minut prekiniti tekmo. Tokrat niso bili krivi navijači na tribunah, ampak policija, ki je s tem plinom zunaj stadiona želela pomiriti pretep.

Serie A, 14. kolo:

Genoa : Milan 0:2 (0:0)
Ibrahimović (56/11-m), Nocerino (79)
RK: Kaladze (54, Genoa, 2R)
Poškodovanega Valterja Birse (Genoa) ni bilo v kadru.

Inter : Udinese 0:1 (0:0)
Isla (73)
RK: Ferronetti (90/Udinese)
Pazzini (Inter) je enajstmetrovko zapravil v 89. minuti, Di Natale (Udinese) pa v 87.
Samir Handanović (Udinese) je branil celotno srečanje.

Napoli : Lecce 4:2 (3:0)
Lavezzi (26), Cavani (33, 82), Dzemaili (42); Muriel (54), Corvia (90)

Catania : Cagliari 0:1 (0:0)
Guerrero (64)

Bologna : Siena 1:0 (1:0)
Di Vaio (28)
Rene Krhin ni bil v moštvu Bologne.

Chievo : Atalanta 0:0 (0:0)
Boštjan Cesar je odigral vso tekmo za Cheivo, Bojan Jokić pa si je njegovo igro ogledal s klopi.

Fiorentina : Roma 3:0 (2:0)
Jovetić (17/11-m), Gamberini (44), S.M.S. Olivera (86/11-m)
RK: Juan (Roma, 16), Gago (Roma, 77), Krkić (Roma, 85)

Juventus : Cesena 2:0 (0:0)
Marchisio (72), Vidal (83/11-m)
RK: Antonioli (Cesena, 83)

Parma : Palermo 0:0
Josip Iličić je za Palermo odigral vso tekmo, Armin Bačinović pa je bil zamenjan v 55. minuti.

Lazio : Novara 3:0 (2:0)
Biava (16), Rocchi (23, 72)

Komentarjev 1
  • Maiia Jakšič 23:07 03.december 2011.

    juveeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!