Šport > Nogomet
49 ogledov

Oblak La Ligo končal z rekordom

jan oblak Profimedias
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se od sezone v španskem prvenstvu poslavlja z izjemnim dosežkom.

Atletico Madrid je v španskem prvenstvu osvojil tretje mesto za Barcelono in Real Madridom, v zadnjem kolu pa so rdeče-beli z 2:0 na domači zelenici premagali Celto. Jan Oblak je tako znova ostal nepremagan, v celotnem prvenstvu pa je prejel le 18 zadetkov. Škofjeločanu je tako uspelo izenačiti rekord, ki ga je v sezoni1993/94 kot prvi postavil Paco Liana, takratni vratar Deportiva.

"Pohvale si zasluži celotna ekipa, saj smo prejeli le 18 zadetkov. A to ni najpomembnejše. Bolj pomembno je, da smo si priigrali Ligo prvakov tudi za naslednjo sezono. To šteje in zaradi tega smo veseli. To je bil naš cilj od začetka sezone," je po zadnji ligaški tekmi sezone dejal Oblak. Taga s kolegi sicer še čaka finalni dvoboj Lige prvakov proti mestnemu tekmecu Realu.

Slovenski vratar je mrežo sicer zaklenil na kar 24 tekmah, s tem pa je pri Atleticu izboljšal rekord Thibauta Courtoisa iz sezone 2013/14.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.