Šport > Nogomet
19 ogledov

Oblak: "Novaković – dolžnik reprezentance"

Branko Oblak Boštjan Tacol
Nekdanji selektor in večkratni trener Olimpije Branko Oblak ne skopari s (tvornimi) kritikami glede igre in rezultatov slovenske nogometne reprezentance. Toži se mu po nekdanjih igralcih. "Potrebujemo, ne vem, Zlatka Dedića, Mileta Ačimovića, da bo dal gol iznenada. Težko damo gol iz kombinacije," nam je zaupal pred srečanjem z Italijo (20:45).

"Slovenija tako slabe tekme (kot proti Estoniji, op. a.) ne more več ponoviti. Mislim, da bomo gotovo igrali dobro, vprašanje pa je, ali bomo uspešni," se je ob našem klicu zamislil nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance in predhodnik Matjaža Keka Branko Oblak.

"Kdo bi lahko bil adut? No, menim, da bi na prvi tekmi morali igrati z enim napadalcem, ne z dvema. Tako smo avtomatsko imeli dva zvezna igralca, Josipa Iličića in Valterja Birso, ki sta preveč igrala v sredini, ne na boku. Napadalca nista bila 'nahranjena' s predložki. Zdaj bomo verjetno igrali z eno 'špico'. Jaz bi še vedno poskusil s Timom Matavžem, Milivoje Novaković je trenutno zunaj forme in je dolžnik te reprezentance," je do ljubljanskega golgeterja oster – in v tem mnenju gotovo ni osamljen – Oblak, ki se mu toži po nekdanjih asih, zdaj že blestečih tudi v drugih vlogah.

 

"Slovenija ni Barcelona"

"Slovenija se mora zavedati, da princip njene igre niso kratke podaje in Barcelonina igra. Izhajati moramo iz obrambe, samo preko protinapadov smo naredili rezultate, drugače pa zelo težko. Slovenija lahko zmaga le, če bo sodnik pošten, če bomo imeli dobrega vratarja … Potrebujemo, ne vem, Zlatka Dedića, Mileta Ačimovića, da bo dal gol iznenada. Težko damo gol iz kombinacije," je prepričan vedno neposredni Oblak."Tekmo bomo zelo težko dobili, lahko pa igramo neodločeno."

Zlata Cesarjeva glava

Vsekakor pa je Oblak tisti selektor, ki mu je nazadnje uspelo ugnati azzure v kozji rog, in sicer pred slabimi sedmimi leti v Celju, ko so se igrale kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2006: "V Celju smo bili enakovredni. Imeli smo nekaj sreče, da je Boštjan Cesar dal gol, čeprav je imel poškodovano glavo in pred tem še šive na njej. Na drugi tekmi v Palermu smo izgubili šele z avtogolom, a smo igrali precej dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.