Šport > Nogomet
52 ogledov

Oblak proti evropskemu prvaku pred praznimi tribunami

jan oblak Epa
Bavarske oblasti so prepovedale obisk na nogometnih stadionih do 25. oktobra.

Uvodna tekma aktualnih evropskih prvakov, ekipe Bayerna iz Münchna, v novi sezoni lige prvakov bo 21. oktobra potekala brez gledalcev. Jan Oblak in njegovi soigralci pri madridskem Atleticu bodo Bayern izzvali na prazni Allianz Areni, ker so oblasti v bavarski prestolnici prepovedale obisk gledalcev na nogometnih stadionih do 25. oktobra.

Mestne oblasti v Münchnu so odločile, da zaradi zdravstvenih razmer oziroma zaradi tega, ker se situacija glede okužb z novim koronavirusom ni bistveno izboljšala, do vključno 25. oktobra še ne bodo dovolile obiska nogometnih tekem na stadionih v mestu.

Ukrep velja za vse ravni tekmovanj, tudi nižjeligaške, evropske prvake pa bo prizadel na vsaj treh tekmah, ki jih bodo v tem času igrali doma. Najprej na pokalni s petoligašem Dürnom (15. oktober), nato na uvodni tekmi lige prvakov z Atleticom (21. oktober) in na tekmi bundeslige proti Eintrachtu iz Frankfurta (24. oktober).

v bavarskem klubu, enem redkih prvoligaških v Nemčiji, kjer v tej sezoni vstopa na tribune še niso smeli dovoliti vsaj manjšemu številu gledalcev, upajo, da bo potem do naslednje domače tekme vendarle bolje. Po 25. oktobru imajo namreč štiri zaporedna gostovanja, doma pa bo Bayern spet igral šele 21. novembra z Werderjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.