Šport > Nogomet
209 ogledov

Suárez uradno soigralec Jana Oblaka

luis suarez Epa
Atlético Madrid je uradno potrdil, da se je z Barcelono dogovoril za prestop Luisa Suáreza.

Po poročanju španskih medijev odškodnina za Luisa Suáreza, ki je v šestih letih v Barceloni pustil neizbrisen pečat, ne bo presegla šest milijonov evrov. Urugvajski napadalec bo v prihodnji sezoni soigralec slovenskega vratarja Jana Oblaka.

V sredo zvečer je Barcelona objavila izjavo, v kateri se zahvaljuje Suárezu za šest let, ki jih je preživel v klubu, uradno pa so prestop potrdili tudi pri Atléticu. 

Triintridesetletni napadalec bo imel danes ob 12.30 na stadionu Camp Nou poslovilno novinarsko konferenco, preden se bo pridružil Atleticu, s katerim bo po poročanju medijev podpisal dvoletno pogodbo.

V Madridu bo igral za polovico letne plače v Barceloni, ta je znašala 30 milijonov evrov.

luis suarez Konec ere Šport Suárez se je poslovil, trening zapustil v solzah

Urugvajec je postal žrtev prenove katalonskega velikana pod taktirko nizozemskega trenerja Ronalda Koemana.

luis suarez | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Kljub zavidljivi statistiki  ni bil več zaželen na Camp Nouu; Katalonci so ga najprej želeli izpustiti celo brezplačno, pod pogojem, da se ne bi pridružil vrhunskim klubom.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu pa je nato spremenil svoje stališče, ko so se začeli zanj zanimati tekmeci Barcelone v španskem prvenstvu oziroma evropskih tekmovanjih.

Sprva je Bartomeu prestop blokiral, ker Urugvajca ni želel prodati španskemu tekmecu. Toda po srečanju s predstavniki Suáreza je katalonski klub popustil, saj je napadalec grozil z mediji.

Atletico bo moral za 33-letnika plačati osnovno odškodnino v višini največ šest milijonov evrov, kar pa se lahko tudi spremeni glede na uspehe Madridčanov v ligi prvakov.

Luis Suarez Zasačen! Šport Suarez goljufal na izpitu, ki bi mu omogočil prestop k Juventusu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.