Šport > Nogomet
1260 ogledov

En zvezdnik zapustil Barcelono, drugi jo okrepil

Arturo Vidal Profimedia
Arturo Vidal je najnovejši soigralec slovenskega vratarja Samirja Handanovića.

Dosedanji nogometaš Barcelone Arturo Vidal bo po poročanju italijanskih in španskih medijev kariero nadaljeval v vrstah italijanskega prvoligaša Interja, katerega kapetan je Slovenec Samir Handanović. Inter in Barcelona sta se dogovorila o vseh podrobnostih prestopa, Čilenca, ki je že prispel v Milano, pa danes čaka zdravniški pregled.

Vidal in Inter, ki ga kot trener vodi Antonio Conte, sta se dogovorila za prihod v prestolnico Lombardije že prejšnji teden, nato sta se morala o podrobnostih prestopa dogovoriti še kluba.

Podobno kot pri prestopu Hrvata Ivana Rakitića v Sevillo bo Barcelona tudi Vidala "izpustila" za simbolično vsoto 500.000 evrov, del denarja pa je vezan na bonuse na njegove predstave naslednji dve sezoni pri črno-modrih.

Čilski reprezentant tako zapušča katalonski klub po dveh sezonah, v katerih je v dresu blaugrane zbral 98 nastopov, en naslov v la ligi ter dva četrtnala v ligi prvakov.

Vidal bo predvidoma z Interjem podpisal dveletno pogodbo.

 

Depay nova okrepitev

Nizozemski nogometni reprezentant Memphis Depay bo zapustil vrste francoskega prvoligaša Olympiqua Lyona in se za 25 milijonov evrov pridružil Barceloni, danes piše nizozemski De Telegraaf. V katalonskem klubu se bo pridružil rojakoma iz reprezentance Frenkieju de Jongu in nekdanjemu selektorju ter zdajšnjemu trenerju blaugrane Ronaldu Koemanu.

"Barcelona upa, da bo uradno potrdila prestop in še ta teden na stadionu Camp Nou predstavila novo okrepitev," piše De Telegraaf.

Koeman, ki je pripeljal Depaya v reprezentanco oranj, je bil na lovu za napadalcem, potem ko je Urugvajcu Luisu Suarezu sporočil, da v prihodnji sezoni nanj ne računa.

Višina prestopa je 25 milijonov evrov, piše dnevnik, ter pet milijonov evrov ob koncu te sezone ter še dva milijona bonusov.

Predčasen konec nogometnega prvenstva v Franciji zaradi pandemije koronavirusa je Nizozemcu ponudil dovolj časa za okrevanje po operaciji desnega kolena, potem ko si je 15. decembra strgal vez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.