Šport > Nogomet
328 ogledov

Oblak se je opravičil navijačem Atletica

Jan Oblak Profimedia
Oblak z opravičilom navijačem po bolečem slovesu od lige prvakov.

Razplet sinočnje tekme 5. kroga nogometne lige prvakov v Madridu, ko je Atletico igral le 2:2 z Bayerjem, je zasedbi slovenskega vratarja Jana Oblaka odnesel možnosti nadaljevanja sezone v elitni konkurenci. Oblak se je po dvoboju opravičil navijačem za zgodnje slovo.

Po zmagi Porta, ki je s 4:0 v gosteh premagal doslej neporaženi Brugge, je ekipa slovenskega reprezentanta za ohranitev možnosti potrebovala zmago proti Bayerju iz Leverkusna. A je ni dosegla, igrala je le 2:2, potem ko je dvakrat zaostajala.

Jan Oblak Velika drama Šport Oblak brez osmine finala, upanje ugasnilo v 99. minuti

Atleti so imeli po sodnikovem ogledu posnetka globoko v dodatku, v 98. minuti, celo priložnost za zmago z bele točke. Toda vratar Lukas Hradecky je strel Yannicka Carrasca ubranil, odbito žogo je Saul Niguez z glavo poslal v prečko, po še enem strelu domačih pa je žoga zadela Carrasca in se odbila za gol.

"To je zelo krut način za slovo. A to je nogomet. Naredili smo vse, da bi zmagali, a zaradi prejšnjih tekem nam ni uspelo napredovati. Manjkal je kanček sreče," je v pogovoru za Movistar+ dejal slovenski vratar. "Lahko se le zahvalimo našim navijačem. Zaslužili bi si več in kot moštvo se jim opravičujemo. To je krivda celotne ekipe, žal nam je, da ne bo nadaljevanja v ligi prvakov," je še dodal Atleticov vratar.

A svojim navijačem je obenem obljubil, da slovo od elitne konkurence vendarle še ne pomeni konca sanj. V pogovoru za časnik Marca je poudaril, da je izpad v skupini, ki bi morala biti ugodna, vsekakor razočaranje. A zdaj bo naslednji cilj osvojiti naslov v evropski ligi, v ligi prvakov pa Atleticu ostaja še ena tekma v predtekmovanju: "Želimo zmagati na vsaki tekmi in tako bo tudi na zadnji v ligi prvakov. Sezona je še dolga, imamo še dovolj prostora za napredek."

Po petih krogih je v skupini B prvi Brugge z desetimi točkami, drugi Porto z devetimi, oba sta si zagotovila izločilne boje, Atletico s petimi in Bayer s štirimi pa se bosta v zadnjem krogu borila za tretje mesto in nadaljevanje v evropski ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice