Šport > Nogomet
20 ogledov

Oblak še vedno Slovak

jan oblak atletico madrid Profimedias
Pri španskem športno-medijskem velikanu As vratarju Atletica Madrida pripisujejo napačno nacionalnost.

Vratar Jan Oblak si je za svojo predstavo v finalu lige prvakov prislužil zelo ugodno oceno pri velikem španskem športnem mediju AS, kjer pa so znova storili napako. Škofjeločana so še enkrat več označili za Slovaka.

"Slovak je v prvem polčasu čudežno obranil strel Benzemaju, a je bil nemočen ob zadetku Ramosa. Vratar rdeče-belih je v drugem polčasu ustavil Benzemaja (ponovno) in Bala," je oceno Oblakovega nastopa sicer podal AS.

Oblak je sicer postal tretji slovenski nogometaš, ki je izgubil v finalu Lige prvakov. Pred njim sta se za naslov najboljšega v Evropi potegovala še Srečko Katanec, ki je leta 1992 s Sampdorio moral priznati premoč Barceloni, in Zlatko Zahović, ki je z Valencio leta 2001 izgubil proti Bayern Münchnu. Tudi zdajšnji športni direktor Maribora je klonil po enajstmetrovkah, tudi sam je zgrešil enega izmed strelov z bele točke. Odlično je ob njegovem strelu posredoval nekdanji nemški reprezentančni vratar Oliver Kahn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.