Šport > Nogomet
4113 ogledov

Oblaku nova pogodba in vrtoglava plača

Jan Oblak
Slovenski vratar je pragu donosnega podaljšanja pogodbe z Atléticom.

V sredo si je Atlético Madrid na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti Juventusu priigral lepo prednost (2:0), eden najbolj zaslužnih za to je bil Jan Oblak, ki je ubranil vse nevarne poskuse Torinčanov.

Jan Oblak Atletico Juventus Video Šport Oblak ostal miren, njegov trener kazal "jajca"

Škofjeločan je še enkrat več pokazal, da je eden najboljših vratarjev na svetu, in posledično ga Atlético želi na vsak način zadržati v svojih vrstah in pri tem odgnati bogate evropske snubce, ki dvorijo nekdanjemu članu Ločana, Olimpije in Benfice.

Oblak ima s klubom trenutno sklenjeno pogodbo do poletja 2021, odkupna klavzula znaša okroglih 100 milijonov evrov. Atlético želi Slovenca nase vezati še za sezono dlje, torej do poletja 2022, ob tem pa bi mu izdatno zvišal prihodke.

Z novo pogodbo bi Oblak na leto zaslužil najmanj deset milijonov evrov, z dodatki bi se njegovi sezonski prejemki lahko povzpeli do 12 milijonov evrov. Ob tem želi predsednik Atlética Gil Marín odkupno klavzulo za Oblaka dvigniti vsaj do 150 milijonov evrov, po možnosti tudi do 200 milijonov.

Cristiano Ronaldo Gesta Šport Tudi Ronaldo je imel nekaj za pokazati

Po poročanju španskih medijev naj bi bili Oblak in njegovi predstavniki zadovoljni s ponujenim in da je podpis nove pogodbe, ki bi odgnala predvsem interes Paris Saint-Germaina, blizu.

Če bo pristal na podaljšanje, potem bo Oblak postal drugi najbolje plačani vratar na svetu za Davidom de Geo, slednji brani vrata Manchester Uniteda.

Cristiano Ronaldo Moda Šport V takšni obutvi je na zelenico stopil Ronaldo Paulo Dybala Liga prvakov Šport Sporna odločitev v korist Juventusa, nato dva gola Oblakovih
Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 17:56 21.februar 2019.

    Oblak je bil res odličen vendar pa je najbol blestel Ronaldo,ki je na celi tekmi 10 krat dobil žogo in 2 krat streljal vendar nekaj metrov mimo gola!!