Šport > Nogomet
6101 ogledov

Obračun v Londonu, tega v Angliji že dolgo ne pomnijo

Millwall
Spopadi na londonskih ulicah.

Na tekmi FA pokala sta se v Londonu pomerila Millwall in Everton, dvoboj pa je ostal v senci obračuna navijačev, ki se je zgodil že pred tekmo. V Angliji takšnemu spopadu že dolgo niso bili priča, saj so na domačih tekmah v zadnjih desetletjih skoraj povsem izkoreninili huliganizem. Prav navijači Millwalla so v Angliji morda še najbolj znani po svojih izpadih.

Navijači Milwall, Tottenham Pogumno ali neumno? Šport Provociral in si prislužil knockout
Roy Larner "Odjeb...!" Šport Navijač s pestmi nad trojico teroristov

Privrženci Evertona so nedaleč od stadiona The Den krenili s podzemne železnice, pričakala pa jih je skupina domačih huliganov in krenila v napad. Zapele so pesti, vsaj eden izmed napadalcev pa je uporabil tudi nož in po obrazu porezala navijača iz Liverpoola. Večji spopad so preprečili policisti na konjih.

Kasneje je prišlo še do enega krajšega obračuna. Evertonovi navijači so tokrat izzivali Millwallove, ki so se zbrali pred lokalom. 

Sama tekma se je končala po okusu domače ekipe. Liverpoolčani so sicer do 75. minute vodili z 2:1, a sta nato za preobrat z zadetkoma poskrbela Jake Cooper in Jed Wallace. Slednji je odločilni gol za 3:2 dosegel v sodnikovem dodatku drugega polčasa.

Jake Cooper, Millwall | Avtor: Profimedia Profimedia

Millwall | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • Janez_53 11:24 27.januar 2019.

    Človeku gre na bruhanje, ko gleda to primitivno, pobesnelo drhal, ki ne ve, kaj bi sama s sabo, zato razbija vse, kar se pojavi pred njo. Tej golazni bi enkrat za vselej morali preprečiti dostop do kakršnihkoli športnih dogodkov.