Šport > Nogomet
262 ogledov

Obupani Italijani verjamejo v čudež

Italija italijanska nogometna reprezentanca
Italijanska nogometna javnost še vedno upa, da bo njihova reprezentanca nastopila na svetovnem prvenstvu v Rusiji, čeprav se na njega ni uvrstila.

Italiji upanje vlivajo novice iz Peruja, ki namigujejo, da bi Mednarodna nogometna zveza (Fifa) zaradi vmešavanja politike v šport lahko suspendirala njihovo zvezo, reprezentanco pa izključila s SP.

de rossi Osupnil tekmece Šport Ob bolečemu izpadu stopil na švedski avtobus

Državne oblasti v Peruju sestavljajo nov zakon, po katerem bi se nogometna zveza priključila ministrstvu za šport, kar pa Fifa ne dovoljuje. Če bi Peru ta zakon resnično sprejel, za kar pa po mnenju tamkajšnje zveze ni veliko možnosti, bi to bržkone pomenilo, da bi ga Fifa kaznovala.

Italijanski mediji ne navajajo, po kakšni logiki bi bili oni tisti, ki bi se uvrstili na prvenstvo, saj je bolj logično, da bi se v Rusijo uvrstila Nova Zelandija. Ta je proti Peruju izgubila v dodatnih kvalifikacijah, medtem ko so Italijani, brez prvenstva so ostali prvič po letu 1958, izpadli v dodatnih dvobojih s Švedsko.

daniele de rossi Nesoglasje Šport Zvezdnik izgubil živce: Zakaj jaz!?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.