Šport > Nogomet
28 ogledov

Odgovor Cruchage: ''Usral se je!''

iker muniain EPA
Upokojeni nogometaš Osasune César Cruchaga je sprožil puščico v smeri Ikerja Muniaina, ki igra za Athletic Bilbao. Slednji bo zaradi rumenega kartona, ki ga je dobil na tekmi proti Sociedadu, manjkal na sobotnem obračunu z Osasuno, Cruchaga pa je prepričan, da se je Muniain tako odločil namerno.

Nogometaš Athletico Bilbaa Iker Muniain je na baskovskem derbiju z Real Sociedadom prejel rumeni karton, zaradi katerega ne bo mogel nastopiti na tekmi proti Osasuni. Španski nogometaš se je po derbiju pritoževal, da mu je v Pamploni rojeni delilec pravice kazen izrekel samo zato, da bi mu preprečil nastop na tekmi z Osasuno. ''Vsi vemo, od kod prihaja Alberto Undiano in proti komu igramo naslednji vikend. Če dobro pomislite, vam bo hitro jasno,'' je povedal Muniain.

Besede dvajsetletnega Španca pa so močno razjezile Césarja Cruchaga, ki je v dresu Osasune igral kar enajst sezon. ''Muniain se je 'usral'. Namerno je dobil peti rumeni karton, saj ni hotel priti v Pamplono. On je otrok in ne pravi moški,'' se je jezil 39-letnik in dodal: ''Kar je storil prejšnji vikend, je neverjetno. Videlo se je z letala - vsak, ki ve karkoli o nogometu, je videl, da je izsilil rumeni karton. In potem se je začel pritoževati zaradi rumenega kartona. Če nočeš igrati v Pamploni, potem si pridelaj rumeni karton, vendar ostani tiho, ne pa da skušaš stvar prikriti s prelaganjem krivde na sodnika.''

Iker Muniain se je Athleticu pridružil leta 2009, lani pa je prvič zaigral tudi v dresu španske reprezentance. Zaradi načina igre so ga nekateri mediji označili za ''španskega Messija''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.