Šport > Nogomet
258 ogledov

Odigrana prva tekma dodatnih kvalifikacij za prvo ligo

Matej Poplatnik
Čez nekaj dni bo znan še zadnji član prve lige za sezono 2018/19.

Nogometaši ptujske Drave so na prvi tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (1:0). Povratna tekma bo v sredo v Kranju.

Kranjčani so na gostovanju na Ptuju prišli do pomembne prednosti v boju za obstanek v ligi. David Zec in Matej Poplatnik sta poskrbela, da bodo na povratni tekmi na Gorenjskem triglavani začeli z dobro popotnico.

David Zec Prestop Šport Iz slovenskega prvoligaša k sloviti Benfici

Čeprav so v prvem polčasu nekaj večkrat s streli poskušali gosti, so bili domači tisti, ki so v drugi del šli s prednostjo. V 14. minuti je po podaji Jake Bizjaka zadel Mitja Rešek. V drugem polčasu so gosti najprej izenačili izid, potem ko je po podaji Davida Tijanića s prostega strela z leve strani in odbiti žogi zadel David Zec, ki je ustrelil iz prve.

V 81. minuti so gosti, ki so imeli v drugem polčasu pobudo in več žogo v svoji posesti ter večkrat poskušali s streli, prišli do prednosti, potem ko je Poplatnik unovčil najstrožjo kazen. Ko je Denis Vezjak v tretji minuti sodniškega dodatka dobil rdeči karton, je bilo ptujskih upov za vsaj izenačenje konec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.