Šport > Nogomet
9 ogledov

Old Trafford bo dobil novo zelenico

Old Trafford stadion trening Manchester United Rangers Liga prvakov zelenica Reuters
Manchester United, vodilna ekipa angleške Premier lige, namerava po koncu sezone zamenjati zelenico na Old Traffordu. Obnova travnate površine, na kateri so igrali zadnjih šest sezon, bo rdeče vrage stala več kot 700 tisoč evrov.

Manchester United namerava poleti zamenjati travnato površino na Old Traffordu, angleški prvoligaš pa bo v obnovo investiral več kot 700 tisoč evrov. V zadnjih šestih letih so za vzdržeavnje terena zapravili približno enak znesek.

Hibridno igrišče, ki ga sestavljata trava in sintetični materiali, bo položilo nizozemsko podjetje Desso, in sicer po zadnji domači tekmi proti Swanseaju, ki bo na sporedu 12. maja. Desso je poskrbel tudi za zelenico Arsenala, Manchester Cityja, Liverpoola in Tottenhama.

alex ferguson | Avtor: EPA EPA
Visoke tribune na Old Traffordu soncu preprečujejo, da bi obsijal površino, zato vzdrževalec Tony Sincalir izkoristi vsako priložnost za osvetljevanje s sončnimi lučmi, ki oddajajo podobne valovne dolžine, kot sonce.

Ferguson je nedavno kritiziral igrišče, saj naj bi bilo neprimerno za Darrena Fletcherja, ki se vrača po poškodbi. ''Darrenu igrišče ne odgovarja. Na žalost se zdi, da je Old Trafford v zadnjih nekaj tednih propadel. Na tem igrišču smo igrali šest let. Naš vzdrževalec Tony Sincalir je opravil odličo delo. A igrišče izgleda utrujeno in potrebno bo razmišljati o novem,'' je povedal Ferguson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.