Šport > Nogomet
299 ogledov

Olimpija iz italijanskega velikana pripeljala hrvaškega zvezdnika

Ante Ćorić Profimedia
Olimpija se je z italijanskim velikanom Romo dogovorila za posojo Ćorića.

Trenutno vodilna ekipa slovenske nogometne lige Olimpija iz Ljubljane je po Vujadinu Saviću zadnji dan zimskega prestopnega roka v svoje vrste pripeljala še 23-letnega Hrvata Anteja Ćorića. Kot poroča spletna stran kluba, Ćorić v Ljubljano prihaja kot posojen nogometaš italijanskega prvoligaša Rome.

Ćorić je doslej največje uspehe doživel v dresu Dinama iz Zagreba, s katerim je štirikrat osvojil naslov državnih prvakov ter trikrat naslov pokalnih prvakov.

Ante Ćorić | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2018 je prestopil v elitno italijansko ligo k Romi, za katero je zbral tri nastope. Sledila je posoja k španskemu drugoligašu Almerii, za katerega je zbral 17 nastopov in podaje. Oktobra lani je odšel na posojo v nizozemsko prvo ligo k Venlu, zdaj pa do konca sezone z možnostjo podaljšanja prihaja v Olimpijo.

"Počutim se odlično. Vesel sem, da sem prišel k Olimpiji. Želim si čim več igrati in pomagati ekipi do naslova prvaka, to je glavni cilj. Ekipa je dobra in, kar je najbolj pomembno, igra pravi nogomet. Fante sem že spoznal in lahko rečem, da smo se odlično ujeli," je za spletno stran Olimpije povedal Ćorić.

Nizkoraslega hrvaškega nogometnega čarovnika, ki igra na poziciji ofenzivnega vezista, so sicer že v mladih letih opazili skavti pri Red Bull Salzburgu ter ga pri vsega dvanajstih letih pripeljali iz NK Zagreb v svojo nogometno šolo.

Po štirih letih igranja v Avstriji pa ga je v mesto Zagreb vrnil Dinamo, pri katerem je pokazal neverjetne predstave, s katerimi si je prislužil tudi vpoklic v hrvaško reprezentanco, za katero je zbral tudi že štiri nastope ter bil njen član na Evropskem prvenstvu 2016.

Ante Ćorić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.