Šport > Nogomet
343 ogledov

Olimpija v svoje vrste zvabila nekdanjega kapetana Crvene zvezde

Vujadin Savić Profimedia
Olimpijo je tik pred iztekom prestopnega roka okrepil Vujadin Savić.

Nogometni klub Olimpija se je pred današnjim iztekom prestopnega roka okrepil s srbskim nogometašem Vujadinom Savićem. Izkušeni osrednji branilec je s klubom sklenil sodelovanje do konca te sezone. Nazadnje je bil Savić član APOEL Nikozije, za katerega je nastopil 25-krat in dosegel dva zadetka.

Tridesetletni Beograjčan je svojo kariero začel pri Crveni zvezdi. V tujino je prvič odšel leta 2010, ko je prestopil v francoski Bordeaux, za katerega je zbral 13 nastopov in en zadetek. Ko je bil član tega francoskega prvoligaša je bil dvakrat posojen, in sicer v nemška kluba, Dynamo Dresden ter Arminia Bielefeld.

Leta 2015 je odšel v Watford, na začetku sezone 2015/2016 pa k moldavskemu prvaku, Šerifu iz Tiraspola. Za ta klub je zbral 36 nastopov in dosegel štiri zadetke ter osvojil naslov moldavskega prvaka. Sledila je vrnitev k Crveni zvezdi, pri kateri je ostal dve leti in dvakrat dvignil pokal državnih prvakov Srbije. Skupaj je za matični klub zabeležil 82 nastopov, nekaj časa pa je nosil tudi kapetanski trak.

Vujadin Savić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zelo sem srečen, da sem podpisal za Olimpijo. Iskreno upam, da bom izpolnil pričakovanja vseh ljudi v klubu. Veseli me, da se nahajamo na prvem mestu. Nadejam se, da bom nadaljeval ta moj niz z lovorikami in da jo bom osvojil tudi tukaj. Pritiska ne čutim, saj sem vajen, da se s klubi borim za naslove. Čutim zgolj mero odgovornosti, da s svojimi izkušnjami poskušam pomagati mladim igralcem, ki so v Olimpiji," je ob podpisu pogodbe dejal Savić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.