Šport > Nogomet
2104 ogledov

Šporar menja klub, še en odhod iz Olimpije, pri Kopru si manejo roke

Andraž Šporar Profimedia
Poslednji dan prestopnega roka v vseh največjih evropskih nogometnih ligah je zelo pester, pomembno vlogo pa igrajo tudi Slovenci, izmed katerih zagotovo najbolj odmeva posoja Andraža Šporarja.

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar naj bi do konca sezone nosil dres četrtouvrščene ekipe portugalskega prvenstva, Brage.

Strelec dveh reprezentančnih zadetkov naj bi bil namreč del dogovora o prestopu Braginega napadalca Paulinha v Lizbono, za katerega bo moral Sporting plačati zajetno odškodnino, obenem pa do konca sezone posoditi tudi slovenskega napadalca.

Andraž Šporar | Avtor: Profimedia Profimedia

Šporar je sicer zeleno-bele iz Lizbone okrepil v lanskem zimskem prestopnem roku, na 32 tekmah pa je mrežo nasprotnika zatresel 11-krat, s klubom pa je osvojil portugalski ligaški pokal.

Braga bo tako še sedmi klub v članski karieri slovenskega napadalca, saj je pred tem že branil barve ljubljanskega Interblocka in Olimpije, švicarskega Basla, nemške Arminie Bielefeld, slovaškega Slovana Bratislave ter nazadnje Sportinga.

 

Olimpijo zapušča Kamy

Nogometni klub Olimpija je na spletni strani sporočil, da moštvo zapušča tudi kamerunski branilec Daniel Kamy. Štiriindvajsetletnik in klub sta sporazumno prekinila pogodbo, so še zapisali.

Kamy je v Ljubljano prišel februarja lani, v dresu Olimpije pa je zbral osem nastopov in dosegel en gol. V tej sezoni niti enkrat ni stopil na zelenico v dresu trenutno drugouvrščene ekipe v Prvi ligi Telekom Slovenije.

 

Koper drago prodal 16-letnika v Italijo

Nogometni klub Koper je v nedeljo na spletni strani sporočil, da se njihov 16-letni napadalec Enej Marsetić seli k italijanski Parmi. Prestop je po poročanju športnega časopisa Ekipe SN vreden najmanj 500.000 evrov, z bonusi za uspešnost pa bi se lahko cena dvignila še za milijon evrov.

Sprva so se dogovarjali za prestop Marsetića v milanski Inter, a je naposled ta scenarij padel v vodo, mladenič pa je pristal pri Parmi, kjer bo nadaljeval kariero pri mladi ekipi.

Enej Marsetič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Res smo izredno veseli, ker se je Enej dogovoril s Parmo. Veliko o tem prestopu je bilo že napisano, čeprav v klubu nismo ničesar uradno potrdili. Inter je odstopil od pogodbe, ki smo jo že podpisali. V zares kratkem obdobju se je izkazal tudi njegov agent, ki je poskrbel za novo ponudbo. Je pa tudi res, da so se pri Parmi kot prvi zanimali za Eneja in ga začeli spremljati," je o zapletu za spletno stran kluba dejal direktor koprske nogometne akademije Andrej Poljšak.

Poleg 17-letnega vratarja Turka, ki igra za selekcijo do 19 let, v članski ekipi Parme igra tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić.

 

Luka Elsner novi trener Kortrijka

Slovenski nogometni trener Luka Elsner bo kariero nadaljeval v Belgiji. Kot so danes sporočili iz belgijskega prvoligaša KV Kortrijka, je 38-letni Elsner s klubom podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24.

Luka Elsner Metz Amiens | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Slovenski trener bo na mestu glavnega trenerja nasledil nekdanjega domačega nogometaša in pozneje trenerja Yvesa Vanderhaegheja, ki je dobil nogo.

Elsner bo na trenerski stolček sedel takoj, ko bo opravil obvezno karanteno, so še zapisali pri ta čas 15. ekipi 18-članskega belgijskega prvoligaškega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice