Šport > Nogomet
966 ogledov

Stari znanec se vrača v Olimpijo

Vitalijs Maksimenko Reševalni pas/Twitter
Vitalijs Maksimenko se je vrnil v Olimpijo.

Iz ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija so sporočili, da se v zmajevo gnezdo vrača Latvijec Vitalijs Maksimenko. Tridesetletni branilec je z Olimpijo sklenil sodelovanje do konca sezone 2020/21.

Latvijec se v Ljubljano vrača po enoletnem igranju nogometa na Japonskem. V deželi vzhajajočega sonca je igral za klub Omiya Ardija, ki nastopa v tamkajšnji drugi ligi. Za ta japonski klub je zbral 17 nastopov. V svojem prvem obdobju pri Olimpiji, ki je trajalo sezono in pol, je v zeleno-belem dresu zabeležil 52 nastopov in dosegel dva gola. Z zmaji je leta 2019 osvojil pokal Slovenije.

Vitalijs Maksimenko | Avtor: Profimedia Profimedia

"Lepo je priti nazaj v Slovenijo, v Ljubljano, ki je zame kot drugi dom. Zelo sem zadovoljen, da sem podpisal pogodbo z Olimpijo, na katero me vežejo res lepi spomini. Dal bom vse od sebe, da bom ekipi pomagal v borbi za naslov," je ob vrnitvi dejal Maksimenko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice