Šport > Nogomet
581 ogledov

Olimpija izkoristila zdrs Maribora

Ricardo Alves Olimpija Gorica Ricardo Alves je zgrešil enajstmetrovko, nato pa prispeval asistenco in zadetek.
Na sklepni tekmi 11. kola elitne slovenske lige je Olimpija v Stožicah premagala Gorico (2:1) in se utrdila na vrhu lestvice.

Potem ko so v soboto Mariborčani na domačem igrišču izgubili dve točki po neodločenem izidu s Triglavom, je imela Olimpija priložnost, da se največjim tekmecem spet oddalji na lestvici za dve točki. A za kaj takega bi morali zeleno-beli proti trdnim Goričanom, četrti ekipi na lestvici, dobiti vse tri točke. Čeprav je dolgo kazalo, da se bodo morali zadovoljiti z eno in izenačenjem na vrhu lestvice, so v finišu tekme vendarle poskrbeli za vse tri (2:1) in imajo zdaj dve točki več kot Štajerci.

NK Maribor Olimpija Ljubljana Ljudski vrt Pokal Slovenije Prva Liga Šport Maribor oddal točki, Olimpija proti Gorici za vrh

V vratih Olimpije je tekmo tokrat začel Aljaž Ivačič, na zelenici pa so imeli v začetnem obdobju pobudo gostje. Še posebej nevaren za domače je bil Bede Osuji, ki je v četrti minuti prodrl v kazenski prostor, a so njegovo podajo pred gol domači branilci v zadnjem hipu preprečili, minuto zatem pa je še nevarno streljal, Ivačič pa je strel ubranil.

Domači so si prvi priložnosti priigrali v 13. in 16. minuti, a po prostem strelu Ricarda Alevesa in poskusu Stefana Savića vratar gostov Grega Sorčan ni bil preveč ogrožen.

NK Celje Prva Liga Šport Domžalčani iztržili točko v Celju

Zato pa so na drugi strani hitro udarili Goričani. V 23. minuti so izpeljali akcijo po sredini, žogo je nato na levi strani na robu kazenskega prostora dobil Kyrian Nwabueze. Njegov močan udarec je bil za Ivačiča neubranljiv in žoga je pod prečko končala v mreži.

Ljubljančani bi lahko hitro izenačili, saj je sodnik v 29. minuti pokazal na belo točko, potem ko je v kazenskem prostoru Dejan Žigon zbil Dejana Čanađijo. Enajstmetrovko je izvajal Alves, toda zadel le prečko.

Vseeno so domači še pred koncem prvega dela prišli do izenačenja. Alves se je odkupil za napako ob strelu z bele točke in v 41. minuti poslal natančen predložek s prostega strela pred vrata, kjer so gostje zamudili pri pokrivanju Kenana Bajrića, ta pa je z glavo z nekaj metrov žogo ob vratnici porinil v mrežo.

Tim Vodeb Ankran-Hrvatini izvajanje avta premet Atrakcija Šport Tim Vodeb: Ko pridejo na tekmo zaradi izvajanja avta

Nadaljevanje je postreglo z manj razburljivo predstavo, v kateri so imeli trenersko prednost sicer domači, niso pa je znali spremeniti v še kakšen zadetek. Gorica se je dobro branila in do 81. minute je kazalo, da si bosta ekipi razdelili plen.

A v zadnjih desetih minutah je Gorica igrala z igralcem manj, drugi rumeni karton je dobil Matija Škarabot. Kazen je prišla skoraj takoj. Že v naslednjem napadu je namreč Dino Štiglec natančno podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil precej neoviran Alves, po skoku pa je z glavo zadel za 2:1. To pa je bil tudi končni izid dvoboja.

Prva liga TS, 11. kolo:

Olimpija Ljubljana - Gorica 2:1 (1:1)
Bajrić 42., Alves 82.; Nwabueze 23.
RK: Škarabot (Gorica) 81.

Maribor - Triglav Kranj 0:0 (0:0)

Krško - Aluminij Kidričevo 2:0 (2:0)
Jovanović 5., Jurina 17.

Ankaran Hrvatini - Rudar Velenje 0:3 (0:1)
Mary 28., 51., Novak 69.

Celje - Domžale 1:1 (1:1)
Dangubić 11.; Husmani 27.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 27 točk
2. Maribor 25
3. Rudar Velenje 19
4. Gorica 16
5. Krško 15
6. Domžale 13
7. Celje 12
8. Aluminij Kidričevo 10
9. Ankaran-Hrvatini 6
10. Triglav Kranj 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.