Šport > Nogomet
12 ogledov

Olimpija izpadla v četrfinalu

nogomet Saša Despot
Celjski nogometaši so v četrfinalu slovenskega pokala izločili Olimpijo s skupnim izidom 5:3. V celju so domačini slavili s 3:1.

V državnem prvenstvu predzadnji Celjani, ki so z zadnjega mesta po dolgem času zlezli šele v zadnjem kolu, so v pokalu izločili vodilno moštvo prve slovenske lige. Po prvi tekmi, ki se je v Ljubljani končala z 2:2, so celjski nogometaši v drugo Olimpijo ugnali z 2:0.

Prvi zadetek za četo Iztoka Kapušina je v 23. minuti zabil Ivan Firer, ki je odlično vtekel pred gostujoča vrata, z natančno podajo pa ga je z desne strani našel Žiga Kous. Kljub lepi prednosti, Ljubljančani so že takrat za napredovanje potrebovali zadetka, se gostitelji niso ustavili, v 33. minuti pa se je na semaforju izpisal izid 2:0. Marko Pajač je izjemno izvedel prosti strel, zadel prečko, žoga pa se je odbila na 14 metrov od gola, kjer jo je pričakal Milan Spremo in jo poslal v mrežo.

Gostje so imeli ob koncu prvega dela izjemno priložnost za izenačenje. Po prostem strelu je z roko v kazenskem prostoru igral Firer, za nameček pa si je zaradi ugovarjanja Kous prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot v garderobo, Olimpija pa je imela na voljo tudi strel z enajstmetrovke. A nato se je izkazal domači vratar Matic Kotnik, ki je dobil kar dva dvoboja z Andražem Šporarjem. Najprej je zaustavil strel z bele točke, nato pa je ukrotil žogo tudi po idbiti žogi in novem poizkusu gostujočega napadalca.

V drugem polčasu je ritem igre uravnavala Olimpija, do nevarnejših poizkusov pa je prihajala s streli od daleč. Nevarno je najprej sprožil nekdanji Celjan Miha Zajc, sredi drugega dela pa je vratnico zadel Francoz Martin Mimoun. V 79. minuti pa je bil dvoboj dokončno odločen. Firer je potegnil v protinapad, z leve podajal v peterec tekmeca, kjer je žogo želel odbiti branilec Namanja Mitrović, a jo je poslal v lastno mrežo.

V 88. minuti je le za kozmetični popravek poskrbel Ezekiel Henty, ki je pred golom levo ustavil okroglo usnje po podaji Mimouna in ga nato mimo Kotnika poslal čez golovo črto. Ob koncu rednega dela bi lahko za razburljivo kočnico poskrbel šporar, a je zadel le zunanji del mreže, na drugi strani pa sta lepi priložnosti v sodnikovem podaljšku zapravila Spremo in po lepi samostojni akciji Firer.

"Ena vrata v Evropo smo si popolnoma zaprli. Krivdo za poraz prevzemam nase, toda nekateri fantje bodo morali spremeniti stvari v svojih glavah," je po porazu dejal trener Olimpije Marijan Pušnik.

Konec za edinega drugoligaša

Ptujska Drava je na prvem obračunu z Zavrčem v gosteh iztržila remi z 1:1, a je drugoligaš tokrat doma klonil z 0:3. Haložane je prvič vodil Milko Djurovski. Njegovi izbranci so bili boljši tekmec na zelenici, vendar so si tudi domači priigrali nekaj priložnosti. Veljko Batrović je najprej zadel v 41. minuti, kasneje pa se je med strelce vpisal še ob tretjem zadetku gostov. Vmes je svoj prvi gol za Zavrč zabil španski zvezdnik Albert Riera, ki je bil v 68. minuti natančen s prostega strela.

Maribor v drugem polčasu razbil Rudar

Velenjski nogometaši so na prvi četrtfinalni tekmi z 1:0 premagali Maribor, še po prvem polčasu na povratni tekmi pa je Rudarju dobro kazalo pri želeni uvrstitvi v polfinale. V prvih 45 minutah sta imeli obe moštvi nekaj lepih priložnosti, prva pa se je v drugem delu zatresla mreža domačih igralcev. Po podaji s prostega strela je zadel David Kašnik, ki pa si je pri skoku pomagal z roko in gol je bil razveljavljen.

Nato pa so na sceno stopili vijoličasti. Tik pred uro igre je po kotu in podaljšani podaji Marka Šulerja v polno zadel izraelski veztist Marwan Kabha. Da ne bo prišlo do podaljškov je v 75. minuti poskrbel Dare Vršič, ki je z glavo žogo poslal v mrežo po predložku Agima Ibraimija. Preboj Mariborčanov v polfinale je kasneje potrdil še Marcos Tavares.

Domžalčani in Koprčani na prvi tekmi, povratna bo čez teden dni v Kopru, dolgo niso zadeli in ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zmagovalca, so si boljši položaj pred drugim dvobojem pripravili gostje. Po prodoru Jake Štromajerja je Amir Rahmanović v 89. minuti izkoristil podajo za natančen strel in edini gol na tekmi.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Drava : Zavrč  0:3 (0:1) /1:1/
Batrović 41., 77., Riera 68.

Celje : Olimpija  3:1 (2:0) /2:2/
Firer 23., Spremo 33., Mitrović 79./ag; Henty 88.

Maribor : Rudar  3:0 (0:0) /0:1/
Kabha 59., Vršič 75., Tavares 86.

/.../ - izidi prvih tekem

Prva tekma:
Domžale : Luka Koper0:1 (0:0)
Rahmanović 89.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.