Šport > Nogomet
13 ogledov

Olimpija klonila še v Zavrču

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Razdrh SPS/nkolimpija.si
Po reprezentančnem premoru slovenski prvoligaši ta konec tedna igrajo novo prvenstveno kolo, uvodna tekma je bila na sporedu že v petek. Zavrč je Olimpiji zadal tretji zaporedni poraz (2:1) in najbrž zapečatil usodo trenerja Andreja Razdrha.

Ljubljančani so v zadnjih dveh krogih doživeli visoka poraza, zato jim je reprezentančni odmor prišel še kako prav. Prepričani so bili, da bodo na sicer neugodnem gostovanju, okrepljeni s povratnikoma Nikolo Nikezićem in Milanom Anđelkovićem, prekinili črno serijo, kar pa se ni zgodilo. Izbranci Andreja Razdrha, ki se mu močno maje stolček, so bili tudi v bližini hrvaške meje bolj ali manj nemočni. Zavrč jih sicer ni nadigral, a je izkoristil priložnost več, ljubljanski navijači pa so lahko zaskrbljeni zaradi pomanjkanja idej, neučinkovitosti in negotovosti Olimpijinih igralcev.

Benko na pravem mestu

Srečanje se je začelo z rahlo terensko pobudo domačega Zavrča in brez večjih priložnosti. V 18. minuti je Miha Kokol po podaji Dorisa Kelenca preskočil ljubljanskega vratarja Elvisa Džafića, meril pa je malce mimo gola. Tudi Olimpija si je nato priigrala dve priložnosti, a sta bila Damjan Trifković in Gabriel Eteme Mbatama nenatančna. Domači so povedli v 26. minuti. Še eno nevarno podajo Kelenca gostje niso uspeli izbiti in iz bližine je žogo v mrežo potisnil Jože Benko.

Domačini so bili še naprej bolj konkretni, toda v 35. minuti so Zmaji izenačili, čeprav potek tekme ni kazal na to. Po visoki podaji Nika Omladiča je z glavo lepo zadel Andraž Šporar. Mladi slovenski reprezentant, ki je zabil tudi na torkovi tekmo z Dansko v Ajdovščini (2:2), je tako postavil izid prvega polčasa.

Zmaji brez odgovora

Drugi del se je začel z novo priložnostjo za Šporarja, toda žoga je Ljubljančanu ušla predaleč, da bi lahko ogrozil Gregorja Finka po napaki domače obrambe. Na drugi strani so domači takoj kaznovali neizkoriščeno. Josip Golubar se je odločil za strel, ki se je dotaknil povratnika v vrstah Zmajev Anđelkovića in tako prevaral Džafića.

Kljub zaostanku so bili gostje še naprej premalo konkretni, njihovi streli (poskušali so Trifković, Omladić, Marko Vukćević in Nemanja Mitrović) pa so bili plen zanesljivega Finka. Ob tem je Olimpija puščala vse več prostora v obrambi, kar so Haložani izkoriščali in ogrožali ljubljanska vrata. Zadnjo veliko priložnost za Zmaje je v 87. minuti zapravil rezervist Filip Valenčič, ko se je Fink izkazal z izjemno dvojno obrambo. Povsem ob koncu tekme bi zmago Zavrča lahko potrdil Josip Fuček, a ni uspel zadeti in tekma se je končala z zmago domačih (2:1).

Prva liga TS, 9. kolo:

Zavrč : Olimpija 2:1 (1:1)
Benko (26), Golubar (50); Šporar (35)

Sobota ob 17.30:
Domžale - Maribor

ob 18.00:
Rudar - Koper

ob 20.00:
Gorica - Celje

Nedelja ob 16.00:
Triglav - Krka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.