Šport > Nogomet
25 ogledov

Goričani razbili Olimpijo

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Razdrh SPS/nkolimpija.si
Nogometaši Maribora so na gostovanju pri Triglavu slavili z zadetkom Nusmirja Fajića (1:0). Koper je zmagal v Domžalah (1:0), Gorica pa je nadigrala Olimpijo (4:1). Celje je proti Krki prišlo do prve zmage v tej sezoni (2:0), Zavrč pa je doma ugnal Rudarja (2:1).

Izbranci Luigija Apollonija so na novogoriškem stadionu zasenčili Olimpijo. Trdne temelje zmage so postavili že v prvem polčasu, ko so v dobre pol ure zabili tri gole. Mednarodno obarvana Gorica je tekmo začela dobro in po pol ure vodila že z zanesljivih 2:0. Ljubljanski vratar Aleksander Šeliga je bil prvič na preizkušnji v deseti minuti po strelu Massima Code, šest minut pozneje pa je prvič klonil, potem ko je najprej obranil strel z glavo Codi, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Gianluca Lapadula.

Sedem minut zatem so Primorci znova zatresli ljubljansko mrežo, a je sodnik zadetek Lapadule razveljavil zaradi prekrška. Ljubljančani so prvič zagrozili v 25. minuti, ko je Zajko Zeba s prostega strela meril malce previsoko. Zato pa je bil pet minut pozneje natančnejši Amedej Vetrih, ki je z roba kazenskega prostora uspešno končal protinapad. Luknjasta obramba gostov pa je v prvem polčasu klonila še enkrat, in sicer v 35. minuti, ko je Coda iz bližine izkoristil podajo s strani.

Drugi polčas brez pretresov

V 38. minuti je Matija Širok v kazenskem prostoru podrl Matica Finka, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Nik Omladič in tako vrnil nekaj upanja zeleno-beli ekipi, ki je v končnici prvega polčasa znova pustila preveč prostora domačim nogometašem, a slednjim ni več uspelo zatresti mreže, tako kot tudi ne Andražu Šporarju, čigar strel je Alex Cordaz ubranil.

V uvodu drugega polčasa je bila igra mirnejša, ekipi pa si razen nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov nista pripravili pravih priložnosti. Novogoričani so brez posebnih težav držali zanesljivo prednost, saj ljubljanska igra kljub menjavam ni stekla, izbranci Andreja Razdrha so delali preveč napak. Novogoričani so zmago potrdili v 82. minuti, ko je Šeliga odbil žogo po prostem strelu Code do Danieleja Bazzoffie, ki jo je povsem neoviran iz bližine potisnil v mrežo.

Olimpija Ljubljana Maribor Prva liga slovenska liga prvenstvo Stožice Fajić | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Maribor melje naprej

Državni prvak Maribor še naprej ostaja pri stoodstotnem izkupičku v tej sezoni Prve lige TS. Tako kot že nekajkrat jim je Triglav predstavljal trd oreh, ki pa ga je strl zadetek Nusmirja Fajića v uvodnih minutah drugega polčasa. Kranjčani so na drugi strani na sedmi tekmi doživeli šesti poraz in ostajajo na dnu lestvice.

Domači so tekmo začeli konkretneje od gostov, ki so sicer imeli žogo več v posesti, a igra dodobra spremenjene postave v primerjavi z obračunom z Viktorio v kvalifikacijah za Ligo prvakov ni stekla. Pri domačih je uvodoma dvakrat poskusil debitant Uroš Palibrk, ki pa je prvič meril previsoko, drugič pa premalo močno, v 22. minuti pa je Jasmina Handanovića z močnim strelom preizkusil še Petar Stojnić. V 20. minuti je na drugi strani Jean-Philippe Mendy meril malo mimo gola, tri minute pozneje pa je sodnik Matej Jug razveljavil zadetek Marcosa Tavaresa, saj je pred tem dosodil prekršek Aleša Mejača nad Igorjem Bukaro. Kranjčani so se osredotočili na branjenje svojega gola in protinapade, Mariborčanom pa nikakor ni uspelo unovčiti terenske pobude.

Gostujoči trener Ante Čačić je na začetku drugega polčasa v igro poslal Damjana Boharja, ki je v 54. minuti zapravil lepo priložnost, ko je nastreljal vratarja Žana Pelka, in Fajića, poteza pa se mu je kmalu obrestovala, saj je prav Fajić v 55. minuti poskrbel za vodstvo Maribora. Mejač je podal z desne strani, mariborski napadalec pa je v kazenskem prostoru učinkovito končal akcijo. Sledila sta dva poskusa Tavaresa, pri prvem so mu sodniki znova razveljavili zadetek, takrat zaradi prepovedanega položaja. Kranjčani so vedno več tvegali in napadali, med drugim je Mustafa Nukić v 77. minuti zatresel zunanji del vratnice s strelom z 20 metrov, v 82. minuti pa je Dinnyuy Kongnyuy z glavo meril nenatančno. Dve minuti pred iztekom 90 minut je znova udaril Nukić, iz težkega položaja je meril pod prečko, a je mariborski vratar ohranil mrežo nedotaknjeno.

Sport 29.05.11, nogomet, maribor, domzale, foto: gregor katic | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Elsner začel z nesrečnim porazom

Ekipa Domžal je Luko Koper pričakala pod vodstvom novega trenerja Luke Elsnerja, ki je sredi tedna menjal Stevana Mojsilovića. Slednjega je službe stal slab uvod v sezono. Domači trener je enajsterico moral sestaviti brez številnih poškodovanih igralcev, tudi gostujoči strateg Rodolfo Vanoli je pogrešal tri nogometaše.

Na začetku so gledalci videli po eno priložnost na vsaki strani, v 14. minuti pa so Koprčani prišli do vodstva. Urban Žibert je podaljšal v kazenski prostor do Mitje Lotriča, ta pa je z desne strani po tleh z natančnim strelom premagal Nejca Vidmarja. V 25. minuti je po podaji iz kota najvišje skočil gostujoči vezist Miroslav Čovilo, a meril za nekaj centimetrov previsoko. V 33. minuti so Domžalčani prišli do strela z enajstih metrov, v kazenskem prostoru je ob Mateju Palčiču padel Erik Janža, žogo si je nastavil Goran Vuk, načrte pa mu je z obrambo preprečil Igor Nenezić. Do konca prvega polčasa je streljal še Palčič, sicer močan strel pa je Vidmar ukrotil.

Do prvega strela v drugem delu igre so prišli Domžalčani, gosti pa so do lepe priložnosti prišli v 57. minuti, ko je z glavo akcijo zaključil Palčič, z obrambo pa se je izkazal Vidmar, žogo pa je izpred domačega gola izbil Nejc Skubic. Po nekaj minutah igre med obema kazenskima prostoroma je zapretil domači branilec Gaber Dobrovoljc, a je bil koprski blok pravočasen. Domžalčani so v zaključku tekme iskali gol za izenačenje, v 78. minuti je v 16-metrskem prostoru do strela z glavo prišel rezervist Joshua Parker, toda še enkrat več se je izkazal Nenezić. Parker je bil nevaren še pet minut pozneje, ko je dobil žogo na levi strani kazenskega prostora in zadel zunanji del gola, rezultat pa se ni več spremenil.

Arena Petrol Stadion | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Celje do prve zmage

Ekipa Celja je s po enim zadetkom v vsakem polčasu strla odpor novinca Krke in prišla do prve zmage v sezoni. Z njo so se na lestvici prebili pred današnjega tekmeca z Dolenjske, ki je zdaj predzadnji.

Domači nogometaši so v tekmo šli odločneje in v deveti minuti so se veselili vodstva. Sebastjan Gobec je podal v kazenski prostor, Krkin vratar je žogo odbil, a le do izkušenega Dragana Čadikovskega, ki je z lepim strelom pod prečko zadel za 1:0. Tudi po golu so bili gostitelji boljši, prek Mihe Zajca v 21. minuti znova zagrozili, a je ostalo pri minimalnem vodstvu. V 28. minuti sta imeli obe ekipi priložnosti za zadetek, gostom ga je preprečil vratar Matic Kotnik. Do konca polčasa so gledalci spremljali precej mirno tekmo, za razburjenje je poskrbel le Zajc v 43. minuti, ko je od daleč zatresel okvir vrat.

V uvodu drugega polčasa je najprej Benjamin Verbič meril mimo vrat, v 56. minuti pa so Celjani podvojili prednost, potem ko je Miroslav Cvijanović v kazenskem prostoru s prekrškom nad Čadikovskim zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel kapetan Gobec. Sledilo je nekaj (pol)priložnosti na obeh straneh, a se izid ni spremenil, v sami končnici pa so Celjani brez vsakih težav nadzorovali potek tekme in jo pripeljali do zanje srečnega konca.

Zavrč Celje Prva liga Telekom Slovenije prvenstvo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Zavrč jo je zagodel še Rudarju

Čeprav so dobre pol ure igrali z igralcem manj, pa je prednost dveh zadetkov iz prvega polčasa zadostovala za četrto zmago nogometašev Zavrča v prvenstvu. Zavrč se je točkovno izenačil s tretjeuvrščenim Rudarjem, ki je v končnici tekme pritiskal, a mu ni uspelo priti do kakšne točke.

Novinci v ligi so tekmo odlično začeli in že v sedmi minuti povedli, potem ko je Nikola Šafarić izvrstno izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov. Počasi pa so Velenjčani na sicer težkem in razmočenem terenu začeli prevzemati pobudo in v 23. minuti nevarno zagrozili po strelu Ivana Firerja. Izkazal se je Gregor Fink. Gosti so morali že v 36. minuti opraviti prvo menjavo, saj se je poškodoval Aleš Jeseničnik, ki ga je zamenjal Denis Klinar. Šest minut pozneje so gostitelji podvojili prednost. Dino Kresinger se je izognil prepovedanemu položaju, se sam znašel pred Matjažem Rozmanom, po trku pa se je žoga odkotalila v mrežo. Pri tem sta se oba nogometaša poškodovala, tako da je Kresingerja zamenjal Jože Benko, Rozmana pa Matej Radan.

V drugem polčasu je najprej dvakrat poskusil Mate Eterović, a se izid ni spremenil, malce vode na Rudarjev mlin pa je steklo v 58. minuti, ko je Dejan Kurbus dobil drugi rumen karton in moral v slačilnico. V 70. minuti so gosti zagrozili prek Klinarja, ki pa je meril malo mimo gola. Natančnejši pa je bil Leon Črnčič tri minute pozneje, ko je znižal zaostanek po hitro izvedenem prostem strelu. Velenjčani so v teh trenutkih pritiskali proti golu domačih, sprožili nekaj strelov proti golu, gostujoči trener Jernej Javornik pa je v končnici še branilca Ivana Knezovića zamenjal z napadalcem Denisom Podlogarjem. Toda vse to ni obrodilo želenih sadov, tako da se je Zavrč veselil nove zmage.

Prva liga TS, 7. kolo:

Triglav : Maribor 0:1 (0:0)
Fajić (55)

Domžale : Koper 0:1 (0:1)
Lotrič (14)
Nenezić (Koper) je v 33. minuti ubranil 11m G. Vuku.

Gorica : Olimpija 4:1 (3:1)
Lapadula (16), Vetrih (30), Coda (35), Bazzoffia (82); Omladič (39/11m)

Celje : Krka 2:0 (1:0)
Čadikovski (9), Gobec (56/11m)

Zavrč : Rudar 2:1 (2:0)
Šafarić (6), Kresinger (41); ČrnčiČ (72)
RK: Kurbus (57/Zavrč)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.