Šport > Nogomet
16 ogledov

Olimpija zanesljivo prek Triglava

Olimpija Ljubljana Žilina Evropska liga kvalifikacije Đurković Djurković Anže Petkovšek
Ljubljanska Olimpija je na zadnji tekmi kola na Stožicah brez večjih težav ugnala zadnjeuvrščeni kranjski Triglav (3:1).

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zadnji tekmi šestega kroga Prve lige TS povsem pričakovano in zasluženo na domačem stadionu v Stožicah premagali zadnjeuvrščeni kranjski Triglav. Olimpija je po izpadu iz kvalifikacij za Evropsko ligo vendarle ujela pravi tekmovalni ritem s še tretjo zmago v domačem prvenstvu na petih tekmah, na drugi strani pa Kranjčani nikakor ne najdejo prave forme, kljub kakšnemu preblisku, ter še vedno čakajo na svojo prvo zmago v novi sezoni.

Že na začetku tekme so igralci Olimpije varovancem nekdanjega Olimpijinega trenerja Dušana Kosića, ki še vztraja na trenerski klopi Triglava - njegov odstop po ničli s Koprom je vodstvo kluba zavrnilo -, pokazali, kdo je gospodar Stožic.

Eksploziven začetek Zmajev

Ljubljančani so povedli že v drugi minuti tekme, ko je zaspano obrambo presenetil nekdanji Kranjčan Enis Đurković s podajo z leve strani pred kranjska vrata, žogo pa je nato v gol pospravil Filip Valenčič. Vratar Kranjčanov Žan Pelko je do konca prvega polčasa moral še dvakrat po žogo v mrežo. V 13. minuti so Ljubljančani znova presenetili obrambo Triglava. Nik Omladič je ob prostem strelu s 30 metrov žogo lepo poslal proti kranjskemu vratarju Pelku, ki je žogo sicer izbil, a le do Bobana Jovića, ki ni izpustil ponujene priložnosti iz rok oziroma nog ter je z močnim strelom "odbitek" pospravil v mrežo pod prečko za ljubljansko vodstvo 2:0.

Ljubljančani so imeli do konca polčasa še nekaj priložnosti za spremembo izida, medtem ko Triglav ni imel pravih priložnosti ter se je znašel v povsem podrejenem položaju proti premočni Olimpiji. V 30. minuti je povsem nemočnega Pelka matiral še Aris Zarifović, ki je z glavo žogo natančno usmeril v mrežo, potem ko je visoko iz kota podal Zajko Zeba, ki se je poškodoval na tekmi proti Celju.

Dragons popestrili zaključek tekme

Po tretjem zadetku je Olimpija popustila ter se očitno zadovoljila z vodstvom, tako da so triglavani v drugem polčasu lahko zaigrali odločneje ter vendarle prišli do prvega strela v okvir vrat, ko je v 49. minuti proti ljubljanskim vratom streljal Mustafa Nukić. Po strelu iz kota je domačega vratarja Aleksandra Šeligo v 59. minuti z glavo matiral Kamerunec Dinnyuy Kongnyuy za prvi zadetek Triglava po dveh ničlah na zadnjih dveh tekmah. Zaključne minute tekme so povsem nepotrebno s pirotehničnimi sredstvi "poživili" ljubljanski navijači Green Dragons.

Trener Olimpije Andrej Razdrh je tik pred koncem na igrišče poslal Dejana Djermanovića, ki je zaigral po 16-mesečni odsotnosti zaradi poškodbe.

Prva liga TS, 6. kolo:

Maribor : Celje 5:1 (3:0)
Tavares (4, 5), Mertelj (24), Bohar (48), Mendy (69); Čadikovski (57)

Krka : Zavrč 3:4 (1:3)
Marošević (27/11m, 60, 72); Kresinger (4), Matjašič (30, 45), Kokol (48)

Koper : Gorica 2:1 (2:1)
Palčič (19), Čovilo (26); Coda (31)

Rudar Velenje : Domžale 3:1 (1:0)
Eterović (2, 72/11m), Skubiv (47/ag); Vuk (57)

Olimpija : Triglav 3:1 (3:0)
Valenčič (2), Jović (13), Zarifović (30); Kongnyuy (59)

Komentarjev 3
  • Žurnalček 13:56 19.avgust 2013.

    Mi lahko kdo razloži zakaj je Olimpija tako važna v SLO ligi , da se ji mora za eno pišljivo zmago nad autsajderi , posvetiti celo stran . Ko jih hebe , isto tudi MB , da ne bo zamere.

  • vico 11:31 19.avgust 2013.

    olimpja je bla res suverena.svaka cast

  • stooo 23:05 18.avgust 2013.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Odlicna zastonj on-line igra, kjer se lahko preizkusis kot manager v hokeju,nogometu in rokometu. Kasneje bo mozno igrati tudi kosarko, F1, odbojko,...V igri imas enake moznosti zmagovanja kot igralci, ki vlagajo denar. Kar je prava redkost.