Šport > Nogomet
25 ogledov

Olimpija: "Napad na Cotarja obžalujemo"

olimpija trening bohemians 2011 Boštjan Tacol
Zdi se, da večni derbi še kar traja. Seveda ne na igrišču, ampak v medijih. Na posebni tiskovni konferenci so Mariborčani natrosili številne očitke glede Olimpijine organizacije tekme in seveda tudi glede napada na predsednika Draga Cotarja. Zeleno-beli dogodek obžalujejo in ne želijo razvnemati strasti. Na očitke je za zurnal24.si odgovoril direktor Sanel Konjević.

Direktor Olimpije Sanel Konjević odgovarja na mariborske očitke o pomanjkljivi organizaciji večnega derbija. "Medijem smo poslali izjavo, v kateri smo poudarili, da obžalujemo dogodek v zvezi z Dragom Cotarjem, ki ga je poklical tudi naš predsednik. Dejstvo je, da ne želimo podpihovati ničesar,“ je pogovor začel nekdanji nogometaš. "Derbi je derbi. Vsak ima pravico do svojega mnenja. Mi smo storili vse, kar zadeva usklajevanje z varnostno službo in policijo. Glede na napovedi, ki smo jih dobili relativno pozno tudi zaradi nastopa v Glasgowu, je bilo število gostujočih organiziranih navijačev 300. Kot na vsakem drugem derbiju smo omogočili sektor za gostujoče navijače, ki je bil precej velik – okrog 1.200 mest, ki niso bila prenapolnjena, ampak tudi 1.200 jih ni bilo. Na vsakem derbiju doslej smo omogočali gostujočim privržencem določen sektor. Ne moremo pa jih ločevati na tiste, ki v Ljubljano prihajajo delat izgrede ... Gostujoče navijače obravnavamo enako. Želimo, da prihajajo v Ljubljano podpirat svoje moštvo. Primer: na Dunaju smo imeli sektor za navijače, kjer so bili Green Dragons, družine, prijatelji … Tudi na prejšnjih dveh derbijih so bili gostujoči navijači na enem sektorju.“

Olimpija Maribor Stožice | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Glede na nakopičene probleme praktično na vsakem derbiju pri Olimpiji razmišljajo o globalni rešitvi. "Problem je v organiziranih navijačih, glede katerih bomo resno razmislili, ali bomo še kdajkoli komurkoli namenili cenejše vstopnice. Slišala sva se z Romanom Jakičem, s katerim sva ugotavljala škodo. Očitno se bodo morale stvari, ki jih ni mogoče rešiti s komunikacijo, morale rešiti na višjih instancah," tršo roko napoveduje Olimpijin direktor, ki razkriva, da naj bi po prvih ocenah škoda na stadionu – to niso dokončne številke – znašala okrog 25 tisoč evrov.

Mariborčani so bili zgroženi nad dejstvom, da so imeli različni Olimpijini privrženci dostop do avtobusa državnih prvakov in da so morali zato igralci poslušati grobe žaljivke. "Če pogledate navodila pred tekmo, ki smo jih posredovali javnosti, dali na spletno stran, ki smo jih dali gostom, jasno vidite, da režim v Stožicah ni novost. Stožice tako delujejo že kar nekaj časa. Dejansko sta bila dva ločena vhoda in izhoda – eden s Titove, drugi s tomačevskega rondoja. Navodila so bila vezana na personalizacijo, z dvema vhodoma pa so bili navijači ločeni. Če govorimo o sektorju pred vhodom za uradne osebe, je ta posebno označen, tako kot parkirišča. Za avtobuse in vse ostalo so mesta navedena," odgovarja Konjević, ki očitke s "kalimerovsko“ različico predstavitve ne želi komentirati.

Komentarjev 2
  • zic 21:53 29.avgust 2011.

    edina rešitev je, da teh pacjentou ali štajercev ali pa ljubljančanov pač ne spuščate na stadion....to je tako ali tako nizkocenovni folk, brez vzgoje, izobrazbe in še marsičesa zato pa hodijo svoje frustracije oz. svojo živalsko plat spuščat na stadion!!!

  • KOJAK 21:49 29.avgust 2011.

    Konjević, daj še razloži kako je mogoče, da si kot navijač Olimpije iz stadiona prišel v garaže direktno med Viole? Nikjer ni bilo nobenega opozorila, napisa, varnostnika ali zaklenjenih vrat...