Šport > Nogomet
22 ogledov

Zahović: "Mileta sploh nisem videl!"

Olimpija Maribor Stožice Anže Petkovšek
Besedni obračun med športnima direktorjema Olimpije Ljubljane in Maribora, Milenkom Ačimovićem in Zlatkom Zahovićem, je tudi po zmagi zeleno-belih na nedeljskem derbiju spominjal na hladno vojno. Nekdanja reprezentančna soigralca se nista rokovala, Zahović pa je po tekmi izrazil razočaranje: "Jaz sem gost in pričakoval bi roko. Ko on pride v Maribor bo dobil roko, ker sem tako vzgojen." Ačimović njegovih besed ni želel komentirati.

"Ekipa Maribora me je zelo, zelo pozitivno presenetila. Po veliki bitki v Glasgowu smo pričakovali slabšo tekmo naših fantov. Čestitam jim za uvrstitev v Evropsko ligo in prvo mesto na lestvici," je po porazu proti Olimpiji Ljubljani, prvem po letu 2004 (če štejemo tudi dosežke predhodnice zmajev), dejal Mariborov športni direktor Zlatko Zahović. V miselne igrice, ki jih je s kritiziranjem sodnikov in ljubljanskega kluba začela nekdanja reprezentančna desetica, je pred nedeljskim derbijem prvič vstopil tudi njegov kolega (?) na drugi strani Milenko Ačimović. Po nekaj ostrih besedah se je prijateljstvo, če je kdaj sploh obstajalo, zdaj kot kaže zaključilo, saj se nekdanja soigralca po tekmi nista rokovala.

"Jaz sem gost in pričakoval bi roko. Ko on pride v Maribor bo dobil roko, ker sem tako vzgojen. Mileta sploh nisem videl. Jaz, ko pride nekdo v mojo hišo, mu ponudim roko," je Ačimovićevo potezo komentiral Zahović, ki je ljubljanskega trenerja Dušana Kosiča po tekmi objel. "Večji šok za slovensko javnost, kot to, da je Maribor dobil štiri gole, je Maribor v Evropski ligi. To je največji šok," je nadaljeval Zahović. "Zbadljivke navijačev na moj račun? To je sestavni del. Jaz gledam svojo ekipo, tu ne vidim problema. Kadar navijači izražajo svoje mnenje, pozitivno ali negativno, potem to pomeni, da te cenijo. Sojenjeje je bilo vrhunsko, vrhunsko … Vrhunsko," je še ocenil delo Damirja Skomine. V primeru slabega sojenja je namreč pred tekmo celo grozil, da bo ekipa zapustila igrišče.

Ačimović: "Olimpija ima boljšo ekipo in igra lepši nogomet od Maribora!"

Nekaj kasneje kot Zahović je iz slačilnic prišel Ačimović, ki je bil, razumljivo, navdušen nad predstavo zeleno-belih, spet pa se je spomnil bolečega izpada iz Evrope proti dunajski Austrii. "Občutki so fenomenalni. Pred tekmo sem govoril, da ima Olimpija boljšo ekipo in da igra lepši nogomet od Maribora. To smo danes tudi dokazali, boljša ekipa smo. Vsa čast fantom, a še enkrat moram ponoviti, da brez takšnih navijačev, brez Dragonsov, brez te ljubljanske publike, nam to ne bi uspelo. Upam, da bodo v čimvečjem številu bodrili ekipo, ker si to fantje res zaslužijo," je uvodoma povedal Ljubljančan.

"Po današnji tekmi se spet še malce bolj spomnim tekme proti Austrii. Kako bi komentirali sodnika na Dunaju, ko vemo, da ga ni več na Uefinem seznamu …? Fantje so si zaslužiliu še eno stopnico v Evropi, ampak dobro – bomo pa šli drugo leto!" je še optimistično pristavil. Na vprašanje, kako komentira zgornje besede Zahovića, pa je samo kratko odvrnil: "Zlatka ne komentiram!" Do naslednjič, torej.

Komentarjev 9
  • dodo8 16:06 29.avgust 2011.

    pol vas dela tukaj v Lj, pol pa študira.. zato po tvoji logiki ste nam dolžni pokazat spoštovanje al pa nazaj v MB.. :)

  • MK 15:13 29.avgust 2011.

    Draga Katja Lovšar (neumno na netu nastopa s polnim imenom in priimkom, pa vseeno)to ni moje pisanje, zato sem skopiral celoten post z navedbo pisca.Sem pa sam videl kakšno je bilo stanje v garažni hiši, ki si ...prikaži več ne zasluži tega naziva. Ti pa si verjetno si svoje mnenje ustvarila iz kavča, zato drži lape pa komentiraj naslednjič ko boš kaj videla na lastne oči.

  • Katja Lovšar 14:50 29.avgust 2011.

    MK zdei pa hitr laufi na policijo pa povei kaj si vidu.... ajooooj