Šport > Nogomet
15 ogledov

Olimpija obsodila brutalno policijo

navijači policist Maribor Olimpija Ljubljana Green Dragons derbi Saša Despot
Po sobotnem derbiju 1. slovenske nogometne lige med Mariborom in Olimpijo (1:0) so se v ljubljanskem klubu oglasili s sporočilom za javnost, v katerem obsojajo ravnanje policije z ljubljanskimi navijači.

V taboru Ljubljančanov so s posredovanjem policije zelo razočarani. "V klubu ne podpiramo huliganstva in vandalizma, znamo pa ločiti muho od slona. Tega, kar so doživeli naši navijači v soboto v Mariboru, ne bi pričakovali v 21. stoletju v civilizirani Evropi. Z izjemo izmenjavanja žaljivih parol in nekaj pirotehnike v prvem polčasu nismo videli ničesar, kar bi lahko napovedalo razvoj dogodkov v nadaljevanju. Vse se je začelo z neverjetnim lapsusom v organizaciji, ko je domači navijač s pirotehničnim sredstvom neoviran pretekel celotno dolžino igrišča in gorečo 'baklo' vrgel med ljubljanske navijače, nastanjene na severni tribuni stadiona," so v sporočilu za javnost uvodoma zapisali pri Olimpiji.

"Sledila je ognjevita reakcija navijačev Olimpije, ki so izgubili živce, začeli z lomljenjem plastičnih stolov in policija se je odločila izprazniti gostujoči sektor na severu. To pa je storila na tako brutalen način, da je vsak z nekaj čuta človečnosti, ki je bil priča temu stampedu na navijače Olimpije, izgubil voljo do spremljanja nogometne tekme," so ravnanje policije obsodili v ljubljanskem klubu, v katerem so spomnili tudi na neprimerno obnašanje mariborskih navijačev na tekmah v Stožicah.

navijači policisti Maribor Olimpija Ljubljana Green Dragons derbi izgred | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Vemo, čemu vse smo bili že priča na derbijih v Stožicah v zadnjih sezonah, ko so gostujoči navijači neizzvano trgali in zažigali stole, pa nikdar niso doživeli tako brutalnega posredovanja policije. Scene za severno tribuno po posredovanju so bile najbolj podobne vojnemu prizoru. Po našem mnenju to nikakor ni posredovanje z občutkom in razumevanjem naelektrenosti situacije in čustev, ki so vpletena v naše največje športno rivalstvo. Naj dodamo, da so bili tudi naši navijači zbrani na zahodni tribuni, kjer so bile nastanjene tudi družine igralcev, deležni obmetavanja s kamenjem, vžigalniki in drugimi predmeti, le sreči pa se lahko zahvalimo, da ni prišlo do kakšne hujše poškodbe," so še zapisali predstavniki zeleno-belih in dodali, da se bojijo, da lahko tovrstna reakcija nosi le še slabše posledice v prihodnje in da to ni način za umirjanje strasti na tekmah med Olimpijo in Mariborom.

Komentarjev 2
  • jakec1897 07:32 23.oktober 2012.

    Stalin je imel dober recept za izgrednike. Prisilno delo! In če še to ni pomagalo....

  • vico 19:00 21.oktober 2012.

    da vas ni sram proklet kreteni policijski da vam j... mrtvo mamo pokvarjeno