Šport > Nogomet
63 ogledov

Olimpija ostaja za petami Mariboru

Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana NK Radomlje/Facebook
Na sklepni tekmi 20. kola elitne slovenske lige je ljubljanska Olimpija v gosteh premagala Kalcer Radomlje (1:4). Krško je doma remiziralo z Domžalami (0:0).

Državni prvaki iz Ljubljane so brez posebnih težav vknjižili tri točke, s katerimi so ohranili stik z vodilnimi Mariborčani. Olimpija je bila v domžalskem športnem parku pričakovano boljši tekmec, ves čas tekme je imela pobudo, tudi s pomočjo domačih izkoristila štiri priložnosti in prišla do zanesljive zmage, 14. v sezoni. Toliko kot ima Olimpija zmag, imajo Radomlje porazov.

Radomljani so v prejšnjem krogu z zmago nad Domžalami Ljubljančanom poslali opozorilo, ki so ga ti vzeli resno, saj so od prve minute krenili proti domačim vratom. Že v četrti minuti je Blessing Eleke v kazenskem prodoru lepo preigraval, nato s peto podal žogo do Mihe Zajca, ta pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Gosti so tudi po zapravljeni priložnosti še naprej napadali, a niso prihajali do strelov.

Nato pa so jim priskočili na pomoč kar domači igralci. Natančneje Aleksandar Zukić, ki je po podaji Maria Jurčevića z leve strani pred vratarjem Aljažem Ivačičem nespretno posredoval in poslal žogo v svojo mrežo.

V 30. minuti se je priložnost ponudila Leonu Benku, vendar je streljal slabo, v 44. minuti pa so prvaki vendarle povišali vodstvo. Za to je zaslužen Rok Kronaveter, ki je lepo izvedel prosti strel, nekoliko z leve strani in s kakih 25 metrov je zadel desni zgornji kot vrat Ivačiča, ki se je sicer žoge dotaknil, a je ni mogel izbiti v polje.

Premoč Ljubljančanov se je nadaljevala tudi v drugem delu. V 53. minuti je Zajc streljal od daleč, Ivačič je bil na mestu, osem minut pozneje pa je Kronaveter z desne strani žogo poslal v sredino, tam se je v gneči najbolje znašel Antonio Delamea Mlinar, po njegovem strelu pa je žoga zadela Zajca, ki pa je bil v nedovoljenem položaju, tako da je sodnik igro prekinil. Benko je v 69. minuti v kazenskem prostoru vse storil, kot je treba, toda njegov strel je Ivačič odbil v kot.

Prav po kotu je nekaj trenutkov pozneje padel tretji zadetek Olimpije. Z leve strani ga je izvajal Zajc, podal na drugo vratnico, kjer je Delamea Mlinar preskočil domačega branilca in premagal Ivačiča. Žoga sicer ni končala v mreži, a je prešla golovo črto.

Najlepšo akcijo so gosti izvedli v 76. minuti, zaključil jo je Etien Velikonja, ki pa je zadel le zunanji del mreže. Zato pa je bil ljubljanski napadalec natančnejši v 84. minuti, ko se je po kotu lepo znašel, žogo je v mrežo preusmeril s peto.

Radomljani so občasno grozili iz protinapadov, a njihove strele bi lahko prešteli na prste ene roke, kljub temu pa so v zaključku tekme vendarle znižali izid, Filip Janković je sam pritekel pred Roka Vodiška ga preigral, nato pa poslal žogo v mrežo. Že pred tem je lepo priložnost zamudil Igor Barukčić.

Domžalam le točka na Gubcu

NK Krško NK Domžale | Avtor: NK Krško/Facebook NK Krško/Facebook

Nogometaši Domžal so se na predzadnjo tekmo jesenskega dela prvenstva v Krško podali kot favoriti, a z opozorilom prejšnjega kroga, ko so v lokalnem obračunu presenetljivo klonili proti zadnjim Radomljam. Ostali pa so še brez nove okrepitve, Alexandre Kombi se je namreč že na prvi tekmi za Domžale poškodoval in bo odsoten dlje časa.

Krčani so na drugi strani lahko zaigrali neobremenjeno, v gosteh so prišli nogometaši, ki na tem stadionu še niso slavili, posavski klub pa je imel tudi nekoliko boljšo popotnico po neodločenem izidu z Rudarjem.

Promet v Krškem je bil večji del tekme enosmeren, a pravega učinka ni bilo, na koncu pa so resno zapretili tudi domači. Med najbolj zaslužnimi za neodločen izid je vratar Krškega Marko Zalokar, ki je bil zelo razpoložen.

V prvem delu je bil najaktivnejši Slobodan Vuk, toda ni našel načina, da bi premagal obrambo domačih. Prav Vuk je bil v glavni vlogi tudi ob izteku prvega dela, ko ga je dobro zaposlil Alvir. Vuk je streljal, toda ob sebi je imel še bolje postavljenega Jureta Matjašiča, nazadnje pa tudi iz te akcije gostje po zaslugi Zalokarja niso zadeli.

Podobno kot se je prvi del končal, se je drugi začel. Krčani so bili večinoma v obrambi, a so bili dovolj borbeni in trdni, da zid pred vrati ni popustil. Najprej ga je preizkušal Matjašič, toda njegovi streli in akcije niso imeli pravega zaključka.

Večkrat je bil pred vratarjem domačih tudi Alvir, toda tudi on ni imel najboljšega dne. Dvakrat, v 80. in 83. minuti, je bil le nekaj metrov od vrat, prvič je s podajo iskal Elvisa Bratanoviča, drugič je streljal sam, pred njim pa je bil uspešen Zalokar, ki je žogo odbil.

Domžalčani so bili tako precej aktivnejši in nevarnejši, bližje gola pa domači. Potem ko so sredi drugega dela po prostem strelu prvič resneje zapretili Dejanu Miliću, so bili v 87. minuti zelo blizu zadetka. Po prostem strelu s kakšnih 30 metrov je namreč gostujoči vratar slabo posredoval in zgrešil žogo, a se je na njegovo srečo pred vrati enako slabo znašel Dejan Vokić in z nekaj metrov zgrešil prazna vrata.

Krčani so se ob koncu tekme povsem razživeli, v sodnikovem dodatku pa sta imela priložnosti še Damir Sadiković in Filip Dangubić, pri strelu slednjega se je izkazal Milić in ohranil izid 0:0.

Prva liga TS, 20. kolo:

Kalcer Radomlje - Olimpija Ljubljana 1:4 (0:2)
Janković 87.; Zukić 21./ag, Kronaveter 44., Delamea Mlinar 70., Velikonja 84.

Krško - Domžale 0:0 (0:0)

Maribor - Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Zahović 81.

Celje - Gorica 1:1 (0:1)
Volaš 63.; Žigon 41.

Luka Koper - Aluminij Kidričevo 1:0 (0:0)
Vekić 84.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.