Šport > Nogomet
487 ogledov

Olimpija ponižana na domačem parketu

Petrol Olimpija Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Petrola Olimpije so v 21. krogu lige Aba izgubili s Cedevito s 70:98 (29:29, 40:51, 54:71).

Košarkarji Petrola Olimpije pred zadnjim krogom lige Aba ostajajo pri šestih zmagah, kar pomeni, da bodo morali v zadnjem krogu prihodnjo nedeljo v Novem mestu premagati Krko, sicer bodo prvič po osemnajstih sezonah izpadli iz tega tekmovanja.

Ljubljančani so v dvorani Tivoli izgubili proti Cedeviti s 70:98, kar je njihov peti poraz v zadnjih osmih krogih.

Slovenski derbi v Leonu Štuklju, ki se bo začel ob 21. uri, bo zadnja tekma rednega dela lige Aba, hkrati pa bosta Krka in Petrol Olimpija odločala o tem, kdo bo v prihodnji sezoni tekmoval v ligi Aba 2, oziroma kdo bo moral v kvalifikacije za obstanek ali si podaljšal status v elitni druščini.

Scenarijev je kar nekaj, dejstvo je le, da bo poraženec slovenskega derbija izpadel iz lige Aba. Če zmaga Petrol Olimpija, ji ne bo treba igrati kvalifikacij, saj bo osvojila deseto mesto, ker ima boljši medsebojni izkupiček z Zadrom in Igokeo, ki v zadnjem krogu igrata med seboj.

Krka si z zmago zagotovi najmanj kvalifikacije, če Igokea doma premaga Zadar, pa kar neposredni obstanek, saj imajo Novomeščani boljše medsebojno razmerje z Zadrom, ki bi tako končal v kvalifikacijah.

Cibona : Krka Liga ABA Šport Razpad Krke v drugem polčasu

Petrol Olimpija in Krka sta se letos srečali štirikrat. Ljubljančani so za točko dobili obračun v ligi Aba, Dolenjci so prepričljivo dobili obe tekmi v prvem delu državnega prvenstva, zadnji obračun pred desetimi dnevi v Novem mestu pa je pripadel Petrolu Olimpiji.

Ljubljančani, ki so nocoj proti Cedeviti doživeli najvišji poraz v tej sezoni v ligi Aba na domačem parketu, imajo v tej sezoni katastrofalen izkupiček na gostovanjih. V ligi Aba v gosteh še niso zmagali, v ligi prvakov pa so slavili zgolj enkrat. In to na skupno sedemnajstih gostovanjih v teh dveh tekmovanjih.

 

* Dvorana Tivoli, gledalcev 1000, sodniki: Koljenšić (Črna gora), Jovčić (Srbija), Babić (BiH).
* Petrol Olimpija: Jones 14 (1:1), Špan 4 (1:2), Bubnić 2, Lazić 15 (3:4), Šamanić 9 (2:2), Lorbek 5 (1:1), Lapornik 10 (5:8), Badžim 3, Miljenović 6, Radulović 2.
* Cedevita: Pullen 11 (5:6), Cobbs 14 (5:6), Krušlin 6 (3:5), Katić 8 (1:2), Žganec 5 (1:2), Stipanović 9 (5:6), Cook 22 (3:4), Ramljak 8, Murić 15 (5:7).
* Prosti meti: Petrol Olimpija 13:18, Cedevita 28:38.
* Met za tri točke: Petrol Olimpija 7:25 (Lazić 2, Šamanić, Jones, Špan, Lapornik, Badžim), Cedevita 12:17 (Cook 3, Pullen 2, Ramljak 2, Murić 2, Cobbs, Krušlin, Katić).
* Osebne napake: Petrol Olimpija 26, Cedevita 23.
* Pet osebnih: Lazić (35.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice