Šport > Košarka
268 ogledov

"Zdovc ni prišel, da rešuje, ampak da gradi!"

Jure Zdovc Reševalni pas/Twitter
Stari znanec Olimpije Jure Zdovc se po slabih osmih letih vrača na klop ljubljanskega košarkarskega kluba z - po lastnih besedah - visokimi cilji in zagotovili, da bo lahko v prihodnji sezoni gradil svojo, "večjo zgodbo". Prvi cilj pa je v tej sezoni osvojiti naslov državnega prvaka in obstati v ligi Aba.

Dvainpetdeseteletni Jure Zdovc je že tretji trener zmajev v letošnji sezoni, njegovi cilji pa predvsem segajo prek tekoče sezone, saj se zaveda, da v zaključku letošnje sezone nima veliko manevrskega prostora za spremembe. A si kljub temu želi že na naslednjih tekmah vnesti novo energijo in taktiko.

"Nimam čarobne palice, da bi vse uredil, bom pa naredil vse, da to ekipo dvignemo. Govorimo že za to sezono, ki je zdaleč od končane," je dejal na novinarski konferenci. Tako ostaja cilj osvojitev naslova državnih prvakov, ključen pa je tudi obstanek v ligi Aba, kjer je moštvo trenutno na 10. mestu, a ga v zaključku čaka zahteven razpored.

Jure Zdovc | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nekdanji evropski klubski prvak kot igralec in tudi dvakratni slovenski selektor (2009-10 in 2014-15) si za začetek želi ustvariti pravo sliko o moštvu. To je zaradi igranja v treh tekmovanjih - poleg državnega prvenstva in lige Aba še lige prvakov - do zdaj štelo 22 igralcev, a naj bi že do konca današnjega dne bila okleščena na 14 igralcev.

Petrol Olimpija Uradno Šport Nekdanji slovenski selektor ponovno trener Olimpije

Kot obrambno usmerjen trener obljublja predvsem delo na kolektivni obrambi. "Celotno predstavo ekipe je potrebno dvigniti na višji nivo, tudi z bolj nesebično igro v napadu. Treba je vedeti, kdo je za kaj odgovoren," je ocenil.

V letošnji sezoni ima sicer z igralskim kadrom zavezane roke, vendar je bil eden od pogojev za vrnitev v Ljubljano zagotovilo za prihodnjo sezono, kar je tudi dobil. "Vrnil sem se z željo, da popeljem Olimpijo na prava pota, da naredimo korak naprej. Na kratki rok je težko narediti preboj, zato je potrebno več časa."

Jure Zdovc | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V prihodnji sezoni si tako predvsem želi višji proračun, da bi lahko naskakoval visoka mesta v ligi Aba. Upa še, da bi že prihodnje leto v Evropi s posebnim povabilom igral v Ulebovem evropskem pokalu. Kot je dejal direktor Petrola Olimpije Roman Lisac, bo zato iskanje dodatnih sredstev prednostna naloga vodstva kluba pred naslednjo sezono.

"Do zdaj smo stopicali na mestu, zdaj pa gremo na višje cilje. Naredil bom vse, da bo Jure imel prave pogoje, saj ni prišel sem v vlogi gasilca, da rešuje, ampak da gradi," je dejal Lisac, ki je zanikal nekatera medijska poročanja, da naj bi z Zdovcem bila v slabih odnosih. "Poznava se že več kot 30 let, nikoli ni bilo, da ne bi govorila, nikoli nisva imela skrhanega odnosa," je dodal.

Čeprav je Zdovc prekršil lastno pravilo, da se ne vrača v klube, kjer je že bil, pa pravi, da se na koncu ni mogel upreti izzivu. "Izziv je, da delaš doma za takšen klub, kot je Olimpija. Nekaj časa me ni bilo in sem že malce pozabili, kako radi imajo ljudje košarko tu, zato je tudi velika odgovornost."

Jure Zdovc | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice