Šport > Košarka
263 ogledov

Znana oba finalista

Sixt Primorska twitter Sixt Primorska
Košarkarji Sixt Primorske so v prvem polfinalu zaključnega turnirja pokala Spar v Kopru premagali Petrol Olimpijo s 87:76 (24:20, 40:35, 64:53).

Košarkarji Sixt Primorske so na zaključnem turnirju pokala Spar v Kopru uspešno preskočili prvo oviro na poti do ubranitve naslova pokalnega zmagovalca Slovenije. V prvem polfinalu so premagali 20-kratnega pokalnega prvaka Petrol Olimpijo s 87:76.

S tretjo zmago proti Petrolu Olimpiji (enkrat so bili boljši v ligi Nova KBM, slavili pa so tudi v superpokalu na začetku sezone) Sixt Primorska nadaljuje sanjsko sezono. V štirih različnih tekmovanjih je odigrala 41 tekem in doživela vsega šest porazov (pet v ligi Nova KBM in enega v Aba 2).

Ne glede na tekmeca je Sixt Primorska v finalu velik favorit za naslov. To je lahko njen drugi v zgodovini v vseh tekmovanjih, potem ko je lani v Tivoliju v polfinalu prav tako premagala Petrol Olimpijo, v finalu pa nadigrala Šenčur Ggd.

Ljubljančani - njihov izkupiček v sezoni je 18:37 - so bili kolikor toliko enakovreden tekmec le v prvem polčasu, nato pa so gostitelji uveljavili širši in bolj raznovrsten nabor igralcev ter bili gospodarji dogajanja na parketu. Petrol Olimpijo so nadigrali v vseh pogledih. Do prve dvomestne prednosti so prišli v 22. minuti pri 46:35, štiri minute kasneje pa so imeli že 16 točk naskoka (54:38). Končna razlika bi lahko bila še precej višje, če gostje ne bi zadeli trinajst trojk.

Pri Sixt Primorski se je med strelce vpisalo devet igralcev, največ točk pa so dosegli Marko Jagodić Kuridža (19 točk, 6 skokov, 4 podaje), Žan Mark Šiško (16 točk, 12 podaj) in Marjan Čakarun (16 točk, 10 skokov). Na drugi strani je le šest igralcev doseglo koše, največ med njimi Jan Špan (16 točk, trojke 4:9).

"Čestitke fantom za odlično osredotočenost in prikazano energijo. Kljub ne ravno vrhunskem dnevu v napadu smo ugnali Petrol Olimpijo. S tem moram biti zadovoljen. Tudi tokrat ne morem mimo naših krasnih navijačev, ki so nas vseskozi vzpodbujali. To je močno pripomoglo k uspehu. Vse znova vabim, da se nam na tribunah Arene Bonifika pridružijo jutri v boju za nov naslov," je po tekmi z Ljubljančani dejal nekdanji košarkar Olimpije Jurica Golemac, ki zdaj sedi na klopi Primorcev.

V boj za lovoriko še Hopsi

Košarkarji Hopsov Polzele so v drugem polfinalu premagali Helios Suns s 83:78 (19:16, 48:40, 68:64). Tudi ti  bodo v finalu lovili svojo drugo pokalno lovoriko, Koprčani so branilci lovorike, Hopsi pa so v pokalnem tekmovanju slavili pred 23 leti.

Tako kot Sixt Primorska proti 20-kratnim pokalnim prvakom so tudi Hopsi upravičili vlogo favorita. Razlika je bila le v tem, da so Koprčani suvereno dobili polfinale, Hopsi pa so se do zmage prebili po hudi borbi šele v zaključnih minutah.

Potem ko sta Simo Atanacković in Američan Donovan Jack v prvem polčasu rešetala Helios Suns - do 18. minute in rezultata 41:33 sta skupaj dosegla 33 točk (Atanacković 19, Jack 14), in ko so imeli Hopsi na začetku drugega polčasa že 16 točk prednosti (58:42), se je Helios Suns pred zadnjo četrtino vrnil v igro.

Zadnjih deset minut je začel z zaostankom štirih točk, eno manj pa je imel ob vstopu v zadnjo minuto igre. Blaž Mahkovic je zgrešil dva prosta meta, izgubil žogo v napadu, vseeno pa je imel Miroslav Pašajlić deset sekund pred iztekom časa priložnost za izenačenje. Njegov poskus ni zadel cilja, na drugi strani pa so Hopsi s črte prostih metov poskrbeli, da je zmaga odšla na Polzelo.

Pri zmagovalcih sta izstopala Atanacković s 26 točkami (met 10:13) in Jack (20 točk, trojke 3:7, 5 skokov), v vrstah poražencev pa je Đoko Šalić zbral 18 točk in 15 skokov, Mahkovic pa 17 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.