Šport > Košarka
86 ogledov

Petrol Olimpija najslabša ekipa Lige prvakov

Petrol Olimpija : Bešiktaš Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Petrola Olimpije so v 14. krogu Lige prvakov izgubili z Bešiktašom s 75:81 (14:14, 35:48, 59:59).

Košarkarji Petrola Olimpije so Ligo prvakov pod okriljem Fiba končali z desetim zaporednim porazom. Pred domačimi gledalci so izgubili proti turškemu Bešiktašu s 75:81.

Nenad Miljenović Prestop Šport Zmaji dobili okrepitev

Ljubljančani so tretjerazredno evropsko klubsko tekmovanje zaključili kot najslabša ekipa med dvaintridesetimi udeleženci. V štirinajstih krogih so zmagali le enkrat - konec oktobra na gostovanju v Belgiji, tako da so v skupini z Virtusom iz Bologne, grškim Promitheasom, belgijskim Oostendejem, Neptunasom iz Litve, francoskim Strasbourgom in Bayreuthom in Nemčije, končali celo brez domače zmage.

Crvena zvezda PEtrol Olimpija ABA Šport Zvezda premočna, Olimpija trepeta za obstanek

Danes so imeli priložnost, vendar je podobno kot že na mnogih tekmah v tej sezoni niso izkoristili. Slabo so odigrali predvsem odločilne, zadnje minute.

Po zaostanku štirinajstih točk so se ob koncu tretje četrtine vrnili v igro, zahvaljujoč delnemu izidu 14:0. V zadnjih deset minut so krenili poravnani na 59, toda Turki so hitro pobegnili na 68:61 in prednost suvereno zadržali do konca.

Prvi strelec Petrola Olimpije je bil Luka Šamanić z 19 točkami (9 skokov), Dražen Bubnić jih je prispeval enajst, Aleksander Lazić pa deset.

Petrol Olimpijo v naslednjih tednih čakajo veliko bolj pomembne tekme. Že jutri se bo pomerila z Ilirijo za mesto v ligi za prvaka Nova KBM, nato se bo v ponedeljek srečala z Igokeo v eni od odločilnih tekem za obstanek v Ligi Aba, konec prihodnjega tedna pa bo nastopila še na zaključnem turnirju slovenskega pokala Spar.

 

* Dvorana Stožice, gledalcev 300, sodniki: Calatrava (Španija), Proc (Poljska), Straube (Nemčija).
* Petrol Olimpija: Jones 3 (1:2), Bubnić 11, Lazić 10, Šamanić 19 (2:4), Simonović 4 (0:1), Lapornik 7 (4:4), Begić 4 (2:2), Badžim 9, Miljenović 6, Rebec 2.
* Bešiktaš: Pressey 3, Geyik 8, Benzing 15 (6:6), Yildizli 9 (3:4), Gibson 16, Sipahi 10 (2:3), Buva 13 (3:3), Rich 7 (1:2).
* Prosti meti: Petrol Olimpija 9:13, Bešiktaš 15:18.
* Met za tri točke: Petrol Olimpija 8:27 (Šamanić 3, Badžim 3, Lapornik, Bubnić), Bešiktaš 8:24 (Gibson 4, Sipahi 2, Benzing, Pressey).
* Osebne napake

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice