Šport > Košarka
193 ogledov

Olimpija prekinila niz porazov

Domen Lorbek Petrol Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Petrola Olimpije so v 15. krogu lige Aba premagali Mega Bemax z 91:78 (15:20, 35:43, 61:61).

Košarkarji Petrola Olimpije so prekinili niz porazov v ligi Aba. Po treh zaporednih neuspehih so v Stožicah premagali Mego Bemax in vpisali peto zmago v petnajstih krogih, s katero so se sedem krogov pred koncem tekmovanja otresli najslabšega izkupička v ligi.

Glede na položaj na razpredelnici je bila tekma z Mego sila pomembna in Ljubljančani tokrat niso razočarali. Čeprav so v prvem polčasu že zaostajali za 14 točk, so v nadaljevanju na krilih Domna Lorbka obrnili rezultat in zasluženo prišli do dveh točk.

Domen Lorbek je tekmo končal pri 23 točkah (met 7:12, trojke 3:5), od tega jih je šestnajst dosegel v drugem polčasu. Dva od njegovih košev sta bila še posebej odločilna; v zadnji sekundi tretje četrtine za izenačenje na 61:61 ter ob koncu napada v 36. minuti iz skoraj desetih metrov za 75:71.

Petrol Olimpija ima v prihodnjih treh krogih neugoden razpored; 20. januarja jo čaka gostovanje pri Ciboni, nato bo gostila Budućnost, 2. februarja pa se bo v Beogradu pomerila s Crveno zvezdo. Do konca rednega dela sledijo Igokea doma, FMP v gosteh, Cedevita v Stožicah in za konec Krka v Novem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice