Šport > Nogomet
220 ogledov

Olimpija v 90. minuti do minimalne prednosti

Olimpija NK Celje Stožice NK Celje/Facebook
V Stožicah je bila odigrana prva tekma drugega polfinalnega para nogometnega Pokala Slovenije.

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi polfinala Pokala Slovenije premagali Celje (2:1). Čeprav je v posesti prevladovala domača vrsta, so gostitelji do prednosti prišli v izdihljajih tekme, ko je zadel Abass Issah.

Povratna tekma bo 11. aprila.

Olimpija je bila v prvem polčasu po posesti žoge bistveno boljša od Celja, toda tudi to ji ni pomagalo. Sprožila je kar precej strelov v tem delu igre, a nobenega dovolj dobrega za zadetek. Še najbližje temu sta bila Rok Kronaveter in Dario Čanađija v 14. minuti, ko je dvakrat dobro posredoval Matjaž Rozman.

Na drugi strani pa so Celjani povedli že v drugi minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Dario Vizinger. Ta je bil le dve minuti pozneje še eno izjemno priložnost, ko je prišel praktično sam pred Aljaža Ivačiča, a na koncu žogo poslal čez gol. Celjani so bili sicer še nekajkrat konkretni, a je ostalo pri minimalnem vodstvu.

Aluminij Polfinale pokala Šport Odlični Ganec potopil Novogoričane

Izvršni odbor NZS je odločil, da bo finale pokala Slovenije za tekočo sezono 30. maja v Stožicah.

V 49. minuti so imeli gosti novo priložnost, z glavo je poskusil Vizinger, izkazal pa se je Ivačič. Le nekaj trenutkov pozneje je Olimpija izenačila, potem ko je najprej Kronaveter sprožil z dobrih 20 metrov, Rozman je žogo odbil, a le do Čanađije, ki je iz bližine zadel za 1:1. V 51. minuti je mimo gola iz ugodnega položaja streljal Leon Benko, na drugi strani pa je v 54. minuti poskusil Jucie Lupeta, a je bil Ivačič spet na mestu, tako kot tudi v 64. minuti. Pet minut pozneje je do strela povsem osamljen znova prišel Vizinger, ljubljanski vratar pa se je še enkrat več izkazal.

V 77. minuti je dobro posredoval tudi celjski vratar po prostem strelu Ricarda Alvesa, v 82. minuti pa je Benko s slabih desetih metrov neoviran znova zgrešil cilj. V 90. minuti pa so domači prišli do novega zadetka, ko je po podaji Alvesa z desne strani iz bližine zadel Abass Issah ter postavil končni izid.

Pokal Slovenije, polfinale (prvi tekmi):

Olimpija Ljubljana - Celje 2:1 (0:1)
Čanađija 50., Issah 90.; Vizinger 2.

Gorica - Aluminij Kidričevo 1:2 (0:0)
Marinič 69.; Mensah 53., 64.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice