Šport > Nogomet
17 ogledov

Olimpiji v Evropi grozi Fulham

delamea mlinar, fink, valenčič, ivelja, šeliga, olimpija Jošt Smolej
V ponedeljek popoldne se bo zgodil žreb kvalifikacij za Ligo prvakov in Evropsko ligo. V Stožice bi lahko prišel tudi angleški prvoligaš in finalist Evropske lige.

Slovenski klubi bodo v ponedeljek dobili nasprotnike v evropskih pokalih. V najslabšem položaju je Olimpija Ljubljana, ki ji zaradi slabega koeficienta že v prvem predkolu Evropske lige grozi nepremostljiv nasprotnik – Fulham.

Kirm blizu Ljudskega vrta

Zmaji v nasprotju s Koprom na žrebu ne bodo nosilci, tako da lahko poleg finalista lanskega tekmovanja izvlečejo švedski Elfsborg, medtem ko bodo kanarčki izbirali med 25 klubi iz bolj eksotičnih držav, kot so Albanija, Luksemburg in San Marino. Žreb bi lahko dal tudi slovenski obračun, a se ekipi iz iste države ne smeta pomeriti med seboj.

Medtem ko se bodo Domžalčani tekmovanju pridružili šele na naslednji stopnički, bo državni prvak Maribor na nasprotnika čakal v drugem kvalifikacijskem predkolu Lige prvakov. Vijoličasti bodo nosilci in lahko bi se zgodilo, da bi se še drugič zapored pomerili z madžarskim Videotonom, ki so ga premagali v lanski sezoni.

Veliko težje delo sledi že v naslednjem kolu, kjer Mariborčani ne bodo nosilci, lahko pa bi se pomerili tudi s klubi, kot so Rangers, Köbenhavn ali Wisła Kraków z Andražem Kirmom na čelu, nato pa sledi še eno, odločilno kolo. Magična datuma sta 23. ali 24. avgust, ko bi Štajerci v primeru nove pravljice potrdili karto za LP.

Pot do finala

Zaključni dejanji v Ligi prvakov in Evropski ligi bosta na različnih koncih Evrope. Finale Lige prvakov bo na Allianz Areni v Münchnu, zmagovalca Evropske lige pa bomo dobili na novem državnem stadionu v Bukarešti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.