Šport > Nogomet
5073 ogledov

Oster napad milijonarja na Čeferinovo Uefo: "Oni fevdalci, mi idioti!"

Aurelio de Laurentiis Epa
Razvoj evropskega nogometa gre italijanskemu multimilijonarju in lastniku slovitega kluba močno v nos.

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis pove, kar misli. Tako je že vrsto let in v tem obdobju je bil mogočni filmski producent hvaležen gost številnih oddaj.

Pred kratkim je gostoval na kanalu Wall Street Italia v oddaji Smart Talk. Tema pogovora je bila nogometna ekonomija in trenutni izzivi na tem področju.

Uspešni poslovnež, ki je prodrl na trg v različnih panogah, je v zadnjih letih večkrat podprl korenito prenovo ustroja evropskega nogometa. Zavzema se za ustanovitev svoje različice "superlige", sicer še vedno promovirane s strani madridskega Reala, Barcelone in Juventusa.

Aleksander Čeferin Višji vložki Šport Takšne načrte ima Čeferin za prihodnost

"Nogometni svet je slep. Vsi so pozabili na finančni fair-play. Uefa, Fifa in vodstva lig bi morali delati za klube, ne pa se obnašati kot njihovi fevdalni gospodje. Poglejte Napoli, ki je v zadnjih dveh letih izgubil 200 milijonov prihodkov," je dejal De Laurentiis.

"Mi kot idioti igramo 50 tekem na leto. Pet najmočnejših lig bi moralo imeti svoje tekmovanje. Dovolj je umetnih tekmovanj kot so Liga prvakov, Liga Evropa in Konferenčna liga. Konferenčna liga je neumnost," je nadaljeval Italijan in tako neposredno izzval Uefo in njenega predsednika Aleksandra Čeferina.

Poudaril je, da je bil proti lani predlagani Superligi, ker je predvidevala udeležbo s povabili, ne po tekmovalnih standardih.

"Sporazumeli so se s Katarjem za svetovno prvenstvo, ki se bo igralo pozimi. Katar ima v lasti PSG, ki lahko plačuje kot nor, ker vsako minuto načrpa toliko in toliko nafte," je še nekaj kritik v smeri Fife in Pariza usmeril De Laurentiis.

Napoli je v lanski sezoni Serie A osvojil tretje mesto za AC Milanom in Interjem ter si s tem zagotovil neposredno uvrstitev v Ligo prvakov. Za prvouvrščenim moštvom so Neapeljčani zaostali za sedem točk.

Komentarjev 6
  • eminenca 14:34 03.avgust 2022.

    ja, čeferin je ljubitelj fuzbala, jest sem pa gledal skoke vsak dan in potem me bodo izvoli za ... ne vem kaj ... basači, basači ... nej serjejo in naj tudi za sabo pospravijowtf, koga biga ta čeferin, stari ima ...prikaži več ograje , da do nega ne prideš ... uboga zakonodaja, kriminalci so carji

  • eminenca 14:31 03.avgust 2022.

    tale funkcija zgleda na prvi pogled kot bi prišel en janez novak, ampak najbrž je vsem jasno, da ni tako ... naprej škoda besed ... biznis je biznis, ... ta slovenistan je leglo mafija in gansterjev ... kar sem sliša, ...prikaži več je drobtinica ... mafijci in gangsterske družbe imajo očitno rade tako okolje ... hribi, pa to, ... pa recimo butaste slovenčke ... le kakšen imajo okus ribe, ki požirajo odpadne vode polne koke ... aja , pocrkajo, jah kaj češ