Šport > Nogomet
347 ogledov

Otoški velikan ponuja milijone in velikega zvezdnika v zameno za Oblaka

Jan Oblak Profimedia
Pri rdečih vragih naj bi bili prepričani, da jim lahko uspe v svoje vrste zvabiti slovenskega čuvaja mreže.

Manchester United naj bi pripravljal eno izmed največjih prestopnih bomb letošnjega prestopnega roka, saj naj bi po poročanju angleškega Mirrorja in The Suna pripravljal ponudbo za slovenskega vratarja Atletico Madrida, Jana Oblaka. V ponudbo za "škofjeloškega albatrosa" naj bi bil vključen tudi dosedanji prvi vratar kluba, Španec David De Gea.

Angleški velikan naj bi se De Gee želel znebiti zaradi njegove noro visoke plače, saj gre kljub neprepričljivim predstavam ne zgolj za najbolje plačanega nogometaša Uniteda, temveč tudi najbolje plačanega nogometaša v celotni Premier ligi. Obenem pa je španski vratar v zadnjih letih pokazal tudi dosti slabšo formo, kot ga je nekdaj krasila.

Številne De Geine napake so celo prisilile glavnega trenerja ekipe Olea Gunnarja Solskjaerja, da je v zadnji sezoni večkrat namenil mesto prvega vratarja celo Deanu Hendersenu, ki je kljub nekaterim napakam prikazal zelo dobre predstave ter se od marca dalje utrdil kot številka ena na Old Traffordu, dokler ni tega statusa izgubil po zelo slabi predstavi na domači tekmi z Liverpoolom.

Kot kaže pa ni nobeden izmed omenjenih vratarjev zadovoljil ambicije Uniteda, ki naj bi mladega Angleža zadržal vsaj kot rezervnega vratarja, De Gee in njegove visoke pogodbe pa bi se najraje znebil.

Prav tu pa pride v zgodbo vratar naš Jan Oblak, saj so pri Manchestru mnenja, da bi De Gea morda celo sprejel nižjo ponudbo, katero bi mu ponudil Atletico, saj gre vendarle za njegov domač klub in bi morda čustva premagala denar. De Gea bi se tako odpravil v Atletico, Jan Oblak pa v nasprotno smer.

De Gea Manchester United Bayern Liga prvakov | Avtor: Reuters Reuters

V povezavi z De Geo se je sicer omenjalo še Juventus in PSG, ki pa že ima enega najboljših vratarjev na svetu v obliki Keylorja Navasa, tako da s strani De Gee Atletico morda res deluje kot najboljša možnost, saj bi se španski reprezentančni vratar s svojo družino vrnil domov v svoj Madrid.

Seveda pa Atletico ne bo kar tako pristal na morebitno zamenjavo vratarjev, a naj bi bil po pisanju britanskih medijev pripravljen prodati Slovenca za znesek okoli 80 milijonov evrov, medtem ko bi vključitev De Gee v morebitni posel znižala celoten znesek.

Po poročanju Britancev naj bi De Gea praktično že odigral svojo poslednjo tekmo kot rdeči vrag, saj naj bi pri Unitedu naredili vse, da se znebijo njegove visoke pogodbe. Dean Henderson pa naj bi zaenkrat veljal za številko ena kluba iz Manchestra... Razen če jim resnično uspe v svoje vrste zvabiti najboljšega vratarja zadnjih let, Jana Oblaka.

Jan Oblak | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.