Šport > Nogomet
10299 ogledov

Özil bežal za življenje: "Če bi ga ujela, bi ga razkosala."

Reševalni pas/Twitter
Na dan prihajajo nove podrobnosti o napadu na dva nogometaša Arsenala.

Mesut Özil in Sead Kolašinac sta bila sinoči tarči napada na eni od londonskih ulic, kjer sta jima neznanca na motorju grozila z nožem z namenom, da bi ukradla Özilov avtomobil znamke Mercedes G-Class 4x4.

Sead Kolašinac Video Šport To pa je pogum, Arsenalov nogometaš kljub nožu napadel roparja

Posnetek napada so zabeležile varnostne kamere, posnetek, ki se po spletu širi kot požar, pa prikazuje neverjetno pogumno reakcijo bosanskega branilca, ki se je oboroženima napadalcema brez pomisleka zoperstavil z golimi rokami.

26-letni Kolašinac, ki se je topničarjem pridružil leta 2017, se je nepridipravov lotil s pestmi, medtem ko je njegov zvezdniški soigralec pobegnil v bližnjo restavracijo, kjer so nato poklicali policijo.

Arsenal je potrdil, da nogometaša v incidentu nista utrpela poškodb, vendar se vsi zelo dobro zavedajo, da bi se vse skupaj lahko končalo precej tragično.

Še zlasti bi jo lahko skupil Kolašinac, ki je s pogumnim dejanjem zaščitil tako soigralca kot njegovo lastnino, navijači pa že pozivajo k temu, da bi ga morali za herojstvo povišati v kapetana londonskega moštva.

ozil kolašinac | Avtor: Epa Epa

Podrobnosti incidenta in pričevanje enega izmed očividcev je objavil britanski Sky Sports, ki poroča, da je bil Özil med poskusom ropa "povsem prestrašen" in se je očitno "bal za svoje življenje."

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Nogometaša sta se vračala domov po cesti Golders Green Road, ko sta ju prestregla zamaskirana roparja in poskušala z opekami iz nahrbtnika razbiti vetrobransko steklo.

Bosanski nogometaši je izstopil iz avtomobila in začel udrihati proti napadalcema, ki takšne reakcije vsekakor nista pričakovala.

Özil je zapeljal malce naprej, nato pa je iz avtomobila stekel v bližnjo restavracijo. Po pričevanju očividcev je bil povsem iz sebe in deloval je, kot da "beži pred smrtjo."

Yasmin Tahsiner, solastnik restavracije, v katero Özil in Kolašinac redno zahajata, je razkril, da sta motorista nič hudega slutečima nogometašema sledila vsaj "10 do 15 minut."

"Vse skupaj je bilo čudno in noro," je za britanske medije povedal tamkajšnji prebivalec Azuka Alintah in dodal, da je Özil pobegnil v restavracijo, napadalca pa sta mu bila tik za petami.

"Nista snela čelad. Oblečena sta bila v črno, kljub izredno toplemu vremenu pa sta imela dolge rokave. Zelo sta izstopala. Bilo je grozljivo. Kdo ve, kaj bi se zgodilo, če bi ga ujela. Dobil sem občutek, da bi ga razkosala. Mislim, da je bil tudi on takšnega mnenja," je dodal.

Potem ko je prestrašeni Özil vstopil v restavracijo, so se na oknih in vratih pričeli zbirati obiskovalci ter osebje, nakar sta napadalca pobegnila. "Kmalu zatem je prispela policija. Cesta je bila praktično zaprta," je še povedal Alintah.

Arsenal o podrobnostih napada ne želi govoriti, tudi nogometaša za zdaj nista podala nobene izjave. Kolašinac se je sicer odzval na družbenih omrežjih, kjer je objavil stisnjeno pest, a jo je kmalu izbrisal.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Policija za zdaj ni aretirala še nobenega osumljenca. Preiskava je v teku.

Komentarjev 2
  • Jambor 21:54 26.julij 2019.

    Balkanska posla. Dvomim, da je bil v igri avto.

  • Avatar vec
    vec 11:34 26.julij 2019.

    Prav prebrat sem mogu da je blo v LONDONi, ker sem mislil glede na Imena, da je blo kje v Tučiji, Maroku ipd.

Sorodne novice