Šport > Nogomet
641 ogledov

Zaradi politike brez finala

Arsenal Epa
Bliža se finale Lige Evropa, na katerem se bosta pomerila dva londonska kluba.

Angleški nogometni prvoligaš Arsenal bo v finalu Lige Evropa v azerbajdžanskem Bakuju 29. maja proti Chelseaju igral brez Armenca Henriha Mhitarjana. Njegovo sodelovanje je bilo pod vprašajem zaradi spora Armenije in Azerbajdžana glede pokrajine Gorski Karabah.

chelsea Zgodovinsko Šport Angležem uspel neverjeten podvig, to se ni zgodilo še nikoli

Arsenal je skupaj z Evropsko nogometno zvezo (Uefa) poskušal rešiti varnostna vprašanja glede Mhitarjanovega nastopa. "Podrobno smo preučili vse možnosti, da bi bil Henrih del ekipe, toda po pogovoru z njim in njegovo družino smo se odločili, da ne bo potoval z nami," je Arsenal objavil na svoji spletni strani.

"Pisali smo Uefi, da bi izrazili zaskrbljenost glede te situacije. Micki je bil ključen igralec naše ekipe na poti do finala, tako da je to za nas velika izguba. Prav tako nam je žal, da bo igralec izpustil veliki evropski finale zaradi teh okoliščin," so še zapisali pri Arsenalu.

Henrih Mhitarjan je v tej sezoni za topničarje v vseh tekmovanjih odigral 39 tekem in dosegel šest golov.

Novica o njegovem neigranju zaradi nezmožnosti zagotovitve ustrezne varnosti je razburila otoško in drugo nogometno javnost, kritike pa so letele večinoma na Uefo, nekateri celo zahtevajo, da Uefa odvzame Bakuju organizacijo tekme. Poudarjajo tudi, da je bila dodelitev finala Azerbajdžanu velika napaka Uefe.

Ruben Loftus Cheek Pred finalom Šport Zvezdnik besen, odsoten bo leto dni, poškodoval pa se je na prijateljski tekmi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.